search
Sök
menu
Meny

Kultur för unga, 13-25 år

Ett publikhav med siluetter av människor som har händerna i luften mot flera strålkastare.

Vi vill att du som är ung i Jönköpings kommun ska vara delaktig i kulturutbudet. Därför uppmuntrar vi dina initiativ och idéer – hör av dig till oss så berättar vi mer! 

Vill du arrangera och genomföra ett arrangemang eller projekt? Arrangemangsbidraget Idé Jkpg är ett sätt för dig att själv arrangera och påverka kulturutbudet i Jönköping. Läs mer om Idé Jkpg och ansök om bidrag i menyn nedan. Du kan också gå med i vårt kulturnätverk för unga eller påverka via appen Ung Jkpg.

Kultur- och fritidsförvaltningen satsar tillsammans med olika föreningar och unga arrangörer på ett rikt kulturutbud utanför skoltid för dig som är ung i Jönköpings kommun. Verksamheterna är därför huvudsakligen förlagda till kvällar, helger och lov. Undantaget är skolbio som arrangeras under dagtid. Du hittar alla arrangemang och aktiviteter i appen Ung Jkpg.

Ung Jkpg - appen för dig som är ung i Jönköping

I appen hittar du spännande nyheter, events och tävlingar. Du kan också söka sommarjobb, IdéJkpg-bidrag och göra din röst hörd via påverkafunktionen. Ladda ner appen Ung Jkpg gratis, den finns där appar finns!

Idé Jkpg

Idé Jkpg är till för att stötta dig som är ung i Jönköping att arrangera själv. Vi ger stöd till både små och stora arrangemang som till exempel hiphopevent, skatetävlingar, poesifestivaler, utställningar, spelningar och mycket mer.

Några exempel på arrangemang som fått Idé Jkpg-bidrag är danseventet Just for funk, danstävlingen Face the Rythm, musiktävlingen Way to the stage, Link Up 036, biovisning av filmen What we do inte the shadows och SM i Rubiks Kub 2019.

Har du en idé? Idé Jkpg backar ditt arrangemang!

Sök till IdéJkpg här

BibbCon - spela i Jönköping

BibbCon är ett återkommande evenemang för såväl gamla spelrävar och nybörjare! I samarbete med lokala aktörer ger vi dig en heldag på Jönköpings stadsbibliotek med spel i alla dess former och utföranden!

Är du nyfiken på e-sport, figurspel, brädspel, kortspel, rollspel, cosplay, lajv eller kanske gammalt hederligt bordsrollspel? Då har du hittat rätt! Spelar ingen roll om du är en inbiten gamer av något slag eller om du är helt ny på området, på BibbCon finns något för alla.

Kolla in BibbCon på Facebooklänk till annan webbplats

Poetry Slam Jönköping - uttagningar till SM

I samarbete med den lokala poetry slam-gruppen arrangeras årligen uttagningar till SM i Poetry Slam. Vid tidigare mästerskap har Jönköping tagit brons och silver!

Jönköpings uttagningar hålls på Nyfiket på Kulturhuset och finalen är vanligtvis på Jönköpings teater. Vill du tävla eller vara med och arrangera – mejla till Poetry Slam Jkpg: poetryslamjkpg@outlook.com

Kolla in Poetry Slam Jkpg på Facebooklänk till annan webbplats

Lovaktiviteter för unga i Jönköpings kommun

Under skolloven anordnas olika gratisaktiviteter i hela kommunen. Inför varje lov fyller vi kalendern med massa roliga aktiviteter att göra under lovet. Länk till kalendern hittar du här när höstlovet närmar sig – håll utkik!

Hitta programverksamhet

Vi arrangerar en mängd program och aktiviteter, i egen regi och tillsammans med lokala föreningar. Många av dessa är enstaka program, andra kan vara serier eller permanent verksamhet och återkomma under hela terminen. Du hittar allt i appen UngJkpg, som finns där appar finns.

Kontakt

Anna Persson Kjellerstedt
Kultursekreterare barn & unga
Tfn: 036-10 66 99