search
Sök
menu
Meny

Lägergårdar

Brittebo lägergård

Brittebo lägergård

Att åka på läger eller hajk är alltid trevligt. Speciellt brukar barn och ungdomar tycka om att "åka bort" ett par dagar. I Jönköpings kommun finns flera fina lägergårdar.

Lägergårdarna ligger vanligen på landet, övernattningsmöjligheter och självhusåll för större grupper. Oftast finns möjligheter till aktiviteter som kanoting, bad och fiske.

4H-gården Vissmålen

4H-gården Vissmålen utanför Huskvarna anordnar läger för barn och ungdomar under sommarhalvåret. På Vissmålen finns möjlighet till mängder av aktiviteter och umgänge med härliga djur. Gården kan ta emot lägerskolor under hela året i förläggningen med ca 30 bäddar.

Brittebo lägergård, Bottnaryd

Brittebo ligger naturskönt vid Svansjön utanför Bottnaryd, ett par mil väster om Jönköping.

Martinsgården, Norrahammar

Härlig lägergård med anor från 1600-talet. Gården består av en huvudbyggnad, annex, lägerkök och en stor loge. Lägergården drivs av IOGT-NTO.

Sörgården, Norrahammar

Vid Åsasjöbadet i Norrahammar. Stor samlingssal med fullt utrustat kök, lämplig för konferenser och kalas. Lägergården drivs av Jönköpings OK.

Vidablick, Bankeryd

Välkänd lägergård, nordväst om Jönköping. Stor och bred verksamhet. Ett flertal läger för unga under sommaren. Lägergården drivs av KFUM.