search
Sök
menu
Meny

Föreningar och föreningsliv

Föreningslivet i Jönköpings kommun är en stor och viktig del av vårt samhälle. En förening kan handla om idrott, kultur, friluftsliv, umgänge, språk och mycket annat.

Våra webbsidor till föreningslivet är tänkta som ett stöd till all den verksamhet som bedrivs. Här finns bland annat information om vilka bidrag som finns att söka, hur man startar och driver en förening samt en hel del annat som kan vara till hjälp i föreningsarbetet.

Det finns också ett öppet föreningsregister där du enkelt kan leta reda på en enskild förening.

Att bilda en ny förening

Är ni på gång att starta en ny förening? Vi har samlat information som är bra att känna till och underlättar när en förening ska bildas. Information hittar ni i broschyren "Att bilda en förening" som finns lite längre ned på sidan under Dokument. Broschyren finns även på engelska, "Forming an association".

Checklista för styrelsearbete

För att inte tappa fart och behöva lägga energi på att söka information är det viktigt att nytillträdda styrelseledamöter får information om hur man ska arbeta och administrera sin förening. Därför har vi tagit fram en checklista för styrelsearbete som kan vara ett stöd. Checklistan hittar du dokument nedan.