search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Miljö-/utvecklingssamordnare

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsStaben/Verksamhetsutveckling
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-08-26
Referensnr18-55-0084
Publicerad2018-08-10
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Staben/Verksamhetsutveckling
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-08-26
Referensnr
18-55-0084
Publicerad
2018-08-10

Arbetsplatsbeskrivning
Tekniska kontoret har som uppgift att förvalta, driva och utveckla processer som rör kommunens mark och fastigheter, gator och parker, skogar och naturreservat, hamnar och parkeringsplatser, vatten och avlopp samt miljöhantering av avfall.
Verksamhetsutvecklingsenheten tillhör tekniska kontorets stab och stödjer tekniska kontorets alla verksamheter inom arbetsområdena IS/IT, digitalisering, miljö, projektledning och kvalitetsstyrning. Enheten består av 6 heltidsanställda och har samordningsansvar för IT-utveckling, internkontroll, ledningssystem, miljödiplomering och kemikaliesamordning.

Arbetsuppgifter
Vi söker en miljö-/utvecklingssamordnare som ska arbeta med miljöfrågor ur ett övergripande perspektiv. Du kommer att ingå i Jönköpings kommuns kemikalieråd och samordna det övergripande miljöarbetet inom förvaltningen och vara rådgivande och stödjande i miljöfrågor gentemot verksamheternas miljöansvariga. Tillsammans med övriga kollegor på verksamhetsutvecklingsenheten arbetar du även med att utveckla tekniska kontorets ledningssystem och processer. Din roll blir att stödja utvecklingsarbetet genom att genomföra processkartläggningar och driva olika förbättringsprojekt. Du kommer också att arbeta en hel del med revision och internkontroll. I arbetet förekommer även att göra utredningar och besvara övergripande remisser och uppdrag från politiken.

Kompetenskrav
Vi söker dig med bred kunskap inom miljö- och hållbarhetsfrågor. Du ska ha utbildning på högskolenivå inom miljöområdet och gärna erfarenhet från uppdrag likvärdiga denna befattning. Erfarenhet av projektledning, processkartläggning och kunskaper inom kvalitets- miljöstandarder samt miljölagstiftning och revisionsarbete är meriterande.

Du ska ha förmåga att jobba självständigt och under eget ansvar. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och kan skapa goda relationer. Att kunna engagera och samtidigt kommunicera tydligt är viktigt liksom att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Maria Ossiansson, utvecklingschef 036-10 23 52

VISION: Susanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.