search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Utvecklingssamordnare

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsStaben/Verksamhetsutveckling
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-09-02
Referensnr18-55-0083
Publicerad2018-08-10
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Staben/Verksamhetsutveckling
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-09-02
Referensnr
18-55-0083
Publicerad
2018-08-10

Arbetsplatsbeskrivning
Tekniska kontoret har som uppgift att förvalta, driva och utveckla processer som rör kommunens mark och fastigheter, gator och parker, skogar och naturreservat, hamnar och parkeringsplatser, vatten och avlopp samt miljöhantering av avfall.
Verksamhetsutvecklingsenheten tillhör tekniska kontorets stab och stödjer tekniska kontorets alla verksamheter inom arbetsområdena IS/IT, digitalisering, miljö, projektledning och kvalitetsstyrning. Enheten består av 6 heltidsanställda och har samordningsansvar för IT-utveckling, internkontroll, ledningssystem, miljödiplomering och kemikaliesamordning.

Arbetsuppgifter
Vi söker en Utvecklingssamordnare med kompetens inom projektledning och IT som är med och implementerar nya arbetssätt och IT-stöd i nära samarbete med nyckelpersoner inom tekniska kontorets olika verksamheter. Du kommer ansvara för att leda olika implementeringsprocesser och utbildningsinsatser som syftar till förbättringar för våra kunder och medborgare. I arbetet ingår att kartlägga processer, utarbeta metoder, strukturer och strategier för nya arbetssätt likväl som att samordna, planera och genomföra projekt. Din roll blir att stödja utvecklingsarbetet på tekniska kontoret genom att vara projektledare, alternativt expert vid förbättringsprojekt som tex, uppgraderingar och införandet av nya IT-stöd. I arbetet förekommer även att göra utredningar och besvara övergripande remisser och uppdrag från politiken.
Tjänsten innebär huvudansvar för utveckling och förvaltning av tekniska kontorets ledningssystem, underhåll av processmodeller, rutiner, dokumentstyrning och internkontroll.

Kompetenskrav
Vi söker dig med bred kunskap inom ledningssystem, projektledning, digitalisering och IT. Du bör ha akademisk utbildning och erfarenhet från uppdrag av verksamhetsutveckling och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Erfarenhet av projektledning, processkartläggning och internkontroll är meriterande. Kunskap inom kommunikationsområdet ser vi också som en merit.
För att lyckas i rollen ska du ha goda ledaregenskaper, förmågan att skapa en positiv stämning och entusiasmera medarbetare. Du är strukturerad, har en helhetssyn och drivs av utveckling och problemlösning. Arbetsuppgifterna förutsätter god skriftlig och muntlig kommunikativ förmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du ska ha förmåga att jobba självständigt och under eget ansvar. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och kan skapa goda relationer. Du har lätt att få med dig andra genom ditt smidiga sätt. Du är fexibel och en metodisk problemlösare som tar egna initiativ. Att vara en god pedagog som kan förmedla budskap lättfattligt är viktigt. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Urval sker löpande. Välkommen att skicka in din ansökan redan idag.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Maria Ossiansson, utvecklingschef 036-10 23 52

VISION: Susanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.