search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i grundskolan åk 4-6/Grundskollärare åk 1-7

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10 eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-08-26
Referensnr18-60-0493
Publicerad2018-08-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10 eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-08-26
Referensnr
18-60-0493
Publicerad
2018-08-10

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara med och utveckla vårt arbete?
Välkommen att söka tjänst på Hisingstorpsskolan inom Bymarkens skolområde.
Skolområdet är beläget i natursköna omgivningar på Bymarken i Jönköping. För närvarande finns drygt 450 elever i åk F-6 på skolan. Skolan är organiserad i arbetslag årskursvis där lärarna arbetar ämnesinriktat i den mån verksamheten tillåter. I vårt skolområde ingår även Vätterslundsskolan F-3. Våren 2018 flyttade vi in i om- och tillbyggda lokaler som inrymmer skolmåltid, administration, personalrum m.m.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är grundskollärare åk 1-7 alternativt lärare i grundskolan åk 4-6. Under läsåret 2018/2019 kommer du att tjänstgöra i arbetslaget i åk 4. Arbetslagen på skolan undervisar ämnesinriktat. Det innebär att du kommer undervisa i något/några av de ämnen du har behörighet i. Utöver ansvar för undervisningen har du, tillsammans med kollegorna i arbetslaget, ett helhetsansvar för eleverna i årskursen.

Du kommer att arbeta med planering, genomförande, bedömning och utveckling av undervisningen och annat som hör till skolans dagliga verksamhet. Vi söker en lärare som tar ansvar för och samverkar med övriga lärare i undervisningen inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande

Kompetenskrav
Du har examen grundskollärare åk 1-7 alternativt lärare i grundskolan åk 4-6.
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero.
Du är idérik och använder pedagogiska planeringar i undervisningen.
Du tar ett helhetsansvar för alla elevers skoldag tillsammans med arbetslaget och all personal samt medverkar till trivsel och samhörighet.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.
Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg. Skolan jobbar med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet och ”rastpedagoger” leder det arbetet. Vi har nära till naturen och vår ”skolskog”. Hisingstorpsskolan är också övningsskola för studenter, vilket bidrar till skolans utvecklingsarbete. Läsåret 18/19 deltar vi i kompetensutvecklingen "IT för bättre lärande".

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
bitr rektor Sofia Wissö: tel 036-10 68 84
eller arbetsplatsombud för Lärarförbundet, Marie Sundberg: tel 0736-383350 eller
Elisabet Danielsson: tel 0702-385389


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.