search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i förberedelseklass

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehagaskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag20180810
Sista ansökningsdag2018-08-31
Referensnr18-60-0543
Publicerad2018-08-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehagaskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
20180810
Sista ansökningsdag
2018-08-31
Referensnr
18-60-0543
Publicerad
2018-08-08

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga skolområde, skolorna med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det ca 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde med ett bra samarbete mellan alla olika föreningar och organisationer som finns i vårt område.

Arbetsuppgifter
Vi söker en lärare till undervisning och mentorskap i förberedelseklass i skolår 3-6. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med en kollega planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet i elevgruppen enligt grundskolans styrdokument. Vi vill att syfte och mål för varje lektion och arbetsområde skall vara synligt och tydligt i klassrummet då lärmiljön är en viktig del av undervisningen. Vi önskar skapa ett interkulturellt förhållningssätt där vi strävar efter att skapa en lärandemiljö som präglas av ömsesidig nyfikenhet och flerspråkighet; där allas erfarenheter och kunskaper får plats.

Kompetenskrav
Du har lärarlegitimation att undervisa i skolår 3-6. Behörighet att undervisa i sva är ett krav. Meriterande är behörighet i sv/ so. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.
Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Rosemarie Segersson, rektor tel 0727098613
Jenny Carlsson, lärarförbundet, 036106655

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.