search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare/Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlundsskolan, grundsärskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-08-26
Referensnr18-60-0437
Publicerad2018-08-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlundsskolan, grundsärskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-08-26
Referensnr
18-60-0437
Publicerad
2018-08-08

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänsten som lärare på Rosenlundsskolans grundsärskola!
Rosenlundsskolan är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. På skolan finns grundskola med fritids, förberedelseklass för nyanlända och grundsärskola med fritids.
På Rosenlundsskolans grundsärskola arbetar vi för att eleverna får lyckas i sin egen takt och på sina egna villkor. Vi arbetar för att eleverna ska nå så långt som möjligt och vi har höga förväntningar på eleverna. Vi sätter med andra ord inga gränser utan vet att eleverna kan lyckas – det tar bara olika lång tid. Våra elevgrupper är små och personaltätheten hög.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär individanpassad undervisning utifrån elevernas förmåga vilket gör att du får använda din kreativitet för att anpassa metoder och arbetssätt.
Grundsärskolans pedagoger arbetar i nära samarbete med varandra och tillsammans med fritidspedagoger och elevassistenter.

Kompetenskrav
Legitimerad lärare för att arbeta på grundsärskola, gärna inriktning träningsskola. Du har någon form av lärarexamen och har en inriktning eller specialisering mot utvecklingsstörning i din speciallärarexamen, specialpedagogexamen, lärarexamen eller förskollärarexamen.

Övrigt
Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret nedan.

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor, 036 - 10 64 00
Anna Torstensson, bitr rektor, 036 - 10 78 65
Lotten Nyblom, Lärarförbundet, 036 - 10 63 52

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.