search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Två kommunikatörer med samhällsintresse

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKommunikationsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-08-30
Referensnr18-04-0029
Publicerad2018-08-08
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kommunikationsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-08-30
Referensnr
18-04-0029
Publicerad
2018-08-08

Är du idérik och gillar utmaningar, högt tempo och vill vara med och utveckla Jönköpings kommuns kommunikation?

Vi söker två samhällsintresserade kommunikatörer, en digital med inriktning mot film och sociala medier och en operativ kommunikatör.

Vi erbjuder dig

  • en spännande roll i vårt jobb att informera om kommunens samhällsviktiga verksamhet
  • kreativa kollegor med många olika kompetenser inom kommunikationsområdet
  • flexibel arbetstid
  • förkortad arbetstid under juni, juli och augusti

Dina arbetsuppgifter

Som kommunikatör med digital inriktning kommer du att bli en nyckelspelare i kommunikationsenhetens arbete med film, animeringar, sociala medier och andra plattformar. Arbetet innebär att planera, genomföra och följa upp kommunikationsaktiviteter i våra digitala plattformar.  I arbetsuppgifterna ingår också formgivning, illustration och copy.

Som operativ kommunikatör kommer du att arbeta med att planera, genomföra och följa upp olika kommunikationsaktiviteter. Arbetet innefattar alla typer av uppgifter som förekommer på en kommunikationsavdelning t ex  kommunikationsplanering, text- och nyhetsproduktion och webbuppdateringar.

Hos oss finns det stora möjligheter till personlig utveckling inom yrket då vi ständigt anpassar vårt uppdrag och våra roller efter behov. Du arbetar både på egen hand och tillsammans med andra.

Din kompetens
Du ser helheten och har lätt för att samarbeta. Du lyssnar in behov, inger förtroende och skapar goda relationer. Du är en idéspruta och kan ta fram hela koncept. Du är duktig på att organisera och planera ditt arbete och är van att jobba i hela kedjan från planering och idé till färdigt koncept. Du trivs med att ha flera uppgifter igång samtidigt och att arbeta i ett högt tempo med deadlines.

För tjänsten som digital kommunikatör ska du ha en högskoleexamen inom grafisk design och webbutveckling, alternativt en eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet som vi bedömer likvärdig. Du är stilistiskt säker både vad det gäller form och copy. Du har goda kunskaper i Adobe CC. Bifoga några exempel på att du behärskar dessa program i din ansökan. Erfarenhet av marknadsföring i sociala medier är meriterande.

För tjänsten som operativ kommunikatör ska du ha en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, alternativt en eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet i yrket.  Du har kunskaper i Adobe CC.  Det är meriterande om du har arbetat med marknadsföring, webbpublicering och sociala medier.

Om arbetsplatsen
Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsavdelning som består av två enheter, kommunikationsenheten och kontaktcenter. Tillsammans är vi omkring 40 personer på avdelningen. Du kommer att tillhöra kommunikationsenheten som ansvarar för kommunens utveckling och samordning av övergripande intern och extern kommunikation.

Övrigt
Ange i ansökan vilken av tjänsterna du är intresserad av.

Urval och intervjuer kommer genomföras löpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Tina Petersson, enhetschef för kommunikationsenheten, 036-10 57 46
Fackliga företrädare hittar du här: www.jonkoping.se/fackligastk
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.