search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsVatten & Avlopp/VA-kund
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-09-02
Referensnr18-55-0082
Publicerad2018-07-25
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Vatten & Avlopp/VA-kund
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-09-02
Referensnr
18-55-0082
Publicerad
2018-07-25

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som tekniska nämnden ansvarar för. VA-avdelningen som har cirka 100 anställda ansvarar för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Jönköpings kommun. Vi söker nu en chef till den nystartade kundenheten på VA-avdelningen.
Enheten VA-kund är nybildad. Syftet är att samla kompetens för att öka nyttan för de som använder VA-tjänsterna. Enheten har idag 12 anställda med god kompetens. Arbetsområdet består idag huvudsakligen av:
-VA:s ackrediterade vattenmätarverkstad
- Abonnenttjänst som hanterar anslutningsärenden, taxeärenden och annan va-juridik samt uppströmsarbetet
- Avdelningsgemensam ekonomi- och personaladministration
- Kundkommunikation
- Samordning av avdelningens nyckeltal och mål
- Visst övergripande utredningsarbete
VA-avdelningens kundtjänst och vår databas i EDP Future hanteras idag av June Avfall och Miljö AB, men vi avser att under året bygga upp en egen kundtjänst. Det blir kundchefens uppdrag att leda det arbetet med stöd av sin personal och VA-chefen.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med att bygga upp kundenheten enligt ovan. I ansvarsområdet ingår verksamhetsplanering, personal samt budget- och resultatansvar.
Du ingår i VA-avdelningens ledningsgrupp och är direkt underställd avdelningschefen VA.

Kompetenskrav
Du ska ha relevant utbildning och erfarenhet från åtminstone något av områdena
kundtjänst och abonnenttjänst. Erfarenhet från liknande arbete inom VA-branschen är meriterande, liksom erfarenhet från arbetsledning, vattenmätarverkstad, VA-taxa, VA-juridik, kunddatasystem inom VA och uppströmsarbete. Strategiskt tänkande och förmåga att inhämta nya kunskaper i takt med teknikutvecklingen är nödvändigt.
Du har stort intresse för och vill ta ansvar för en samhällsviktig verksamhet. Du är en noggrann, ansvarstagande, driftig och självgående person som trivs i en koordinerande roll.
Arbetet innebär samverkan med olika aktörer vilket kräver social förmåga för att skapa positiva relationer, tydlighet och goda kunskaper i att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska.
Körkort B erfordras.

Övrigt
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs och att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Ledarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av förmåga att visa tillit till medarbetare, hög integritet och ett föredömligt agerande, mod att leda samt vilja att utveckla verksamheten

Upplysningar
VA-chef Roger Rohdin, 036-10 51 52

Sveriges Ingenjörer: Marie Ederfors 036-10 80 87
VISION: Susanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.