search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Yrkeslärare El/Energiprogrammet

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-08-12
Referensnr18-61-0091
Publicerad2018-07-17
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-08-12
Referensnr
18-61-0091
Publicerad
2018-07-17

Bäckadalsgymnasiet:
Är ett studie- och yrkesförberedande gymnasium med ett stort antal gymnasieutbildningar (BA, EE, FT, RL, IN, HV, TE, HT, Introduktionsprogrammen IMSPR, IMIND, IMYRK och IMPRO samt lärvux). Vår helhetsidé består av fem värdeord som ska prägla vår skola. Värdeorden har tagits fram av all personal gemensamt och de beskriver vad vi vill ska karaktärisera Bäckadalsgymnasiet. Värdeorden är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. De vägleder oss i våra möten med alla elever. Alla beslut ska präglas av våra värdeord: elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Mer om våra värdeord.

Som yrkeslärare hos oss:
Undervisar du på el- och energiprogrammet med inriktning elteknik, visar engagemang och inspirerar till goda studieresultat. Du blir en del av skolans helhet och samarbetar med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal och externa samarbetspartners. Du skapar miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Då du kommer att besöka elever och göra uppföljningar av elevernas praktik är B-körkort ett krav. Meriterande är om du även har allmän elinstallationsbehörighet.

Vi vill att du:
Är behörig yrkeslärare med kompetens inom elteknik. Det är meriterande om du har erfarenhet från branschen och goda kunskaper inom elinstallationer, energiteknik/distribution och säkerhetssystem samt data och medianät. Som person är du ansvarsfull, social och flexibel. Du har ett intresse av att vara med och utveckla den pedagogiska verksamheten med fokus på undervisning och elevernas lärande. Du har vidare en god pedagogisk förmåga och lätt för att samarbeta. I rollen som lärare behöver du vara noggrann och ha förmågan till ett övergripande ansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varpå det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan.

Vi kan komma att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om tjänsten?
Utbildningsledare: Tommy Johansson, tfn 036-10 62 71, mail: tommy.johansson1@jonkoping.se
Lärarnas Riksförbund: Henrik Ockander, tfn 036-16 63 38 , mail: henrik.ockander@jonkoping.se
Lärarförbundet: Bernt Ringström, tfn 036 - 10 78 61, mail: bernt.ringstrom@jonkoping.se

Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.