search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kulturpedagog

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsAvdelning Ung Fritid
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-08-31
Referensnr18-42-0020
Publicerad2018-07-10
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Avdelning Ung Fritid
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-08-31
Referensnr
18-42-0020
Publicerad
2018-07-10

Arbetsplatsbeskrivning
Vi letar efter en kulturpedagog med stort hjärta och skinn på näsan! Någon som vill göra skillnad för människor i deras vardag och tror, som vi, att en fritidsgård kan förändra världen. Vi söker dig som tillsammans med barn och unga vill utveckla kulturens roll i våra liv. På Råslätt finns en enorm potential, men vi behöver hjälp att förverkliga den! Idag är den kulturella verksamheten på fritidsgården tämligen begränsad, men hela arbetslaget vill utöka den och behöver någon som kommer in och sätter igång kreativiteten som finns hos såväl personal som unga på Råslätt!

Råslätts fritidsgård är en del av Stadsgården, ett hus med bibliotek, simhall, friskotek, idrottshallar, samlingslokal, biograf, öppen förskola och högstadieskola under samma tak! Kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter är organiserade under en chef för hela huset och fritidsgården har en egen verksamhetssamordnare som håller i trådarna.

Arbetsuppgifter
Det blir du och tre fritidsassistenter som bemannar verksamheten på fritidsgården! Våra öppettider idag är varje dag kl.14-17 (för åldrarna 10-12) samt måndag och onsdag kl.18-21 och fredag kl.18-22 (för åldrarna 13-18). Era scheman ser ut som följer: måndagar, onsdagar och varannan fredag jobbar ni sent, tisdagar och torsdagar kl.8-17. Det ger en hel del tid i öppen verksamhet, men också mycket tid till planering och andra aktiviteter.
Vi vill att du ska stärka ungas kreativitet och skaparglädje; det kan vara allt från att hålla i pyssel och enklare konsthantverk till att arrangera konserter, skrivarkurser eller något helt annat – eftersom den här tjänsten är helt nyinrättad finns det stort utrymme för att påverka innehållet, men vår verksamhet ska alltid präglas av stor delaktighet!

Kompetenskrav
Vi söker dig som tycker att det är roligt och utvecklande att arbeta med barn och ungdomar och brinner för att få vara en viktig del i deras utveckling.
Du har en examen från högskola med pedagogisk och/eller kulturell inriktning eller likvärdig utbildning. Vi ser det som nödvändigt att du har arbetat med projektledning och initierat nya idéer tillsammans med andra. Har du erfarenhet av att skriva ansökningar till t ex Kulturrådet, Allmänna Arvsfonden eller annan extern part är detta meriterande. Du är öppen, engagerad och beredd att prova nya vägar för att ta tillvara kreativitet i en grupp. För oss är det viktigt med ungas inflytande och delaktighet i verksamheten. Om du kan undervisa inom estetiska ämnen, helst musik, är det meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och kreativ kompetens. Vi tror att du är nyfiken och vill utvecklas i ditt arbete.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj belastningsregister för (Skola, förskola eller barnomsorg).
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.
Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Enhetschef, Hugo Ranerås tfn 036-10 66 98.
Kultur- och fritidsdirektör, Mazar Alijevski tfn 036-10 54 88.

Facklig representant:
Vision, Maria Carlsson, tfn 036-10 57 01.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.