search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare i förskoleklass

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGräshagens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-07-31
Referensnr18-60-0505
Publicerad2018-07-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gräshagens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-07-31
Referensnr
18-60-0505
Publicerad
2018-07-10

Välkommen till Gräshagens skolområde!
Gräshagens skolområde är en F-6-skola i sydvästra delen av kommunen. Vår skola ligger i Jönköping med närhet till naturen vilket vi nyttjar för lärande och lek.
Gräshagsskolan består av cirka 250 barn och elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi har också två fritidshem, Sörgården och Norrgården med tillsammans cirka 150 barn. Runt alla dessa barn jobbar cirka 35 vuxna. Vi jobbar i arbetslag där vi har legitimerade lärare.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett arbetslag med fritidspedagoger och förskollärare, som tillsammans har ansvar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten för en grupp barn. Naturligtvis utgår du ifrån de styrdokument vi har och de behov och intressen som barnen visar. Du har alltid barnets bästa som mål. Du och dina kollegor utvecklar verksamheten och arbetar kontinuerligt med systematiskt kvalitetsarbete för att utvecklas.

Kompetenskrav
Du har en pedagogisk examen och legitimation som förskollärare. Vi söker dig som fungerar som en tydlig ledare och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med elever. Du har förmåga att skapa en strukturerad lärmiljö där elever känner sig trygga. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att entusiasmera och engagera värderar vi högt, likaså flexibilitet. Gärna erfarenhet från arbete i förskoleklass men det är inget krav.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker (lärarlegitimation samt examensbevis). Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Var god ange referenser.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Kjell Andersson, 036-103840
Lärarförbundet Bo Johansson, 036-106384

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.