search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorra Mo förskole- och skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-08-06
Referensnr18-60-0515
Publicerad2018-07-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norra Mo förskole- och skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-08-06
Referensnr
18-60-0515
Publicerad
2018-07-09

Välkommen till Norra Mo!
Norra Mo förskole- och skolområde omfattar förskole- och skolverksamhet i Ryd och Bottnaryd. Skolorna är naturskönt belägna med närhet till både skog och sjö i de västra delarna av Jönköping. Hit finns goda bussförbindelser. Vi söker nu en skolkurator inför höstterminen 2018.

Dina arbetsuppgifter
Som skolkurator på Norra Mo skolområde kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, specialpedagog och skolledning. Tillsammans med elevhälsoteamet och övrig personal kommer du att aktivt arbeta hälsofrämjande och förebyggande, vilket innebär att du är flexibel och har lätt för att samarbeta. En av huvuduppgifterna blir att ge eleverna psykosocialt och kurativt stöd. Du kommer ha samtal med elever både enskilt och i grupp, samt flerpartsamtal elev-lärare- förälder- och eventuellt övriga inblandade. Del av tjänst är att arbeta elevstödjande i elevgrupp.

Kompetenskrav
Du har socionomexamen. Erfarenhet av arbete i skolan och/eller med barn och ungdomar i andra sammanhang ser vi som meriterande för tjänsten.
Det är viktigt att du har förmågan att skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara initiativrik och drivande i arbetet att ge alla elever det stöd de behöver för att lyckas i skolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar länken till beställning av belastningsregister här.Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor/förskolechef Susanne Vikström tel. 036-102401
Bitr. rektor tillika förskolechef Thomas Wärn tel. 036-103029
Markus Görs, Akademikerförbundet SSR 036-107381
Maria Carlsson, Vision 036-105701

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.