search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRåslätts FO
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdagi samråd utifrån verksamhetens behov
Sista ansökningsdag2018-08-05
Referensnr18-60-0536
Publicerad2018-07-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Råslätts FO
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
i samråd utifrån verksamhetens behov
Sista ansökningsdag
2018-08-05
Referensnr
18-60-0536
Publicerad
2018-07-05

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst vid Råslätts förskoleområde. I området finns Fiskgjusens förskolor. Fiskgjusens förskolor består av förskolorna Bofinken, Domherren, Gulsparven och Talgoxen. Fiskgjusens förskolor är inspirerade av de kommunala förskolorna i Reggio Emilia i Italien där vi ser barnet som en jämbördig medlem i vårt samhälle.

Råslätts område har även Tornfalkens förskolor vilka är Rödhakens förskola, Pärlugglans förskola och Grankullens förskola på Grästorp. Vi kommer till läsåret 2018-2019 ha kompetensutveckling i IT -för bättre lärande och "Fundif" som står för flerstämmig undervisning i förkolan. Ett samarbete med Malmö högskola och Ifous. Våra förskolor finns i södra kommundelen av Jönköping.

Arbetet hos oss ger många möjligheter till ett inspirerande och utvecklande arbetssätt. Du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med arbetslaget. Vi arbetar tillsammans för varje barns bästa utveckling, lärande och omsorg.

Arbetsuppgifter
Ditt undervisningsuppdrag består av att tillsammans med arbetslaget utforma, leda och utveckla en verksamhet där alla barn har lika rätt till utveckling och lärande med utgångspunkt i förskolans styrdokument. Du ska kunna skapa tillitsfulla relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor och bidra till ett gott klimat för både barn och vuxna på vår förskola.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare. Handledarutbildning är meriterande eftersom vi är övningsförskola. Vi söker dig som är nyfiken på barns lärande och som har undervisningsuppdraget i fokus. Du arbetar aktivt för att erbjuda barnen en verksamhet där det finns utrymme för samverkan, barns delaktighet och allas lika värde. Du har lätt för att samarbeta med såväl kollegor som barn och vårdnadshavare. Stor vikt läggs vid ett positivt synsätt, flexibilitet och ett arbetssätt där barns tankar, frågor och lärprocesser får spela en viktig roll i planering av verksamheten.

Välkommen att söka tjänst hos oss.

Övrigt
Anställningsintervjuer genomförs vecka 32-33
Under semesterveckorna 28-31 har vi vår huvud semester.
vecka 28 finns möjlighet att Ringa Karin och vecka 29-31 är Jessica på förskolan.
vecka 29 jobbar Helen på förskolan

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar länken till ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Lise-Lotte Englund
förskolechef
036 108077

Karin Ahlrot
bitr. förskolechef
036 108100

Jessica Frode
Handläggare
036 108081

Fackliga företrädare lärarförbundet: Helén Persson 036- 10 81 28 och Mona Fransson 036- 10 37 45
Facklig företrädare kommunal: Håkan Karlsson 036-10 30 73


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.