search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Underhållsingenjör

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsAvd. Vatten & Avlopp/Va-verk
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-08-26
Referensnr18-55-0071
Publicerad2018-07-04
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Avd. Vatten & Avlopp/Va-verk
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-08-26
Referensnr
18-55-0071
Publicerad
2018-07-04

Arbetsplatsbeskrivning
Enheten för VA-verk på Tekniska kontoret i Jönköpings kommun söker underhållsingenjör med vatten- och avloppsreningsverken i Jönköpings kommun som huvudsakligt arbetsområde.
Enheten för VA-verk ansvarar för dricksvattenproduktion och avloppsrening, med tillhörande distributionsanläggningar, inom hela Jönköpings kommun.
Totalt finns ca 200 anläggningar uppdelade på vatten- och avloppsreningsverk, tryckstegringar, reservoarer samt pumpstationer.
På enheten VA-verk är det hög investeringstakt de närmaste åren.

Du kommer vara underställd verksamhetschefen för VA-verk med placering på Simsholmens avloppsreningsverk.

Arbetsuppgifter
Som underhållsingenjör kommer du ansvara för att bygga upp vårt underhållsystem och få med alla våra anläggningar i detta system. Du kommer vidare att ha det övergripande ansvaret och implementera underhållsystemet i den dagliga verksamheten. En stor del av arbetet kommer utföras i samarbete med övriga medarbetare och användare inom verksamheten samt tillsammans med leverantören av underhållssystemet. Till att börja med kommer arbetet med att bygga upp underhållsystemet att vara dominerande, efterhand kommer det mer att handla om att underhålla systemet, utveckla det och ge mer tekniskt stöd till användarna.

Kompetenskrav
Du har en eftergymnasial teknisk utbildning med relevant inriktning alternativt har du erhållit motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.
Har du arbetat och har erfarenhet med underhållssystem, likaså om du har erfarenhet av processindustrin eller kunskap inom vatten och avlopp är detta meriterande.
Du ska ha god datorvana och ett allmänt tekniskt intresse.
Den person vi söker är självgående och kan ta egna initiativ samt ska ha lätt för att samarbeta med andra.
Du är strukturerad, analytisk, noggrann, flexibel och ansvarstagande samtidigt som du är lyhörd i ditt sätt att kommunicera.
Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det kommer ställas stor vikt på din personliga lämplighet.
Körkort B är ett krav.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
– Förutsättningar och vilja till delaktighet
– Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
– Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
– Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning med registerkontroll måste genomföras innan en anställning kan bli aktuell. För att kunna bli aktuell för tjänsten måste du därför ha svenskt medborgarskap.

Upplysningar
Verksamhetschef VA-Verk Per Dalén, 036-10 26 92
VA chef Roger Rohdin, 036-10 51 52

Sveriges ingenjörer: Marie Ederfors 036-10 80 87
Vision: Ingrid Bertels 036-10 57 02

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.