search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kundfordringschef

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsEkonomiavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-08-27
Referensnr18-04-0014
Publicerad2018-07-03
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Ekonomiavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-08-27
Referensnr
18-04-0014
Publicerad
2018-07-03

Arbetsplatsbeskrivning
Kundfordringsenheten består i dagsläget av elva anställda. Enheten svarar för bevakning och inkassoverksamhet avseende kommunens och Jönköping Energis kundfordringar. Det gäller allt från avgifter för äldreomsorg, barnomsorg och kulturskola till hyror och arrenden samt avgifter för el, fjärrvärme, vatten och avfallshantering. Totalt omfattar verksamheten ca en miljon kundfakturor per år.

Arbetsuppgifter
Som kundfordringschef har du ansvar för enhetens personal, ekonomi och verksamhet. Du är i allra högsta grad en del av den dagliga verksamheten, som du planerar tillsammans med dina medarbetare. Dessutom ingår systemansvar för enhetens IT-system (flera kundreskontror och ett inkassosystem).

Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleutbildning gärna med inriktning mot ekonomi, IT eller juridik. Du har mycket goda kunskaper inom ett eller flera av dessa områden samt några års erfarenhet av arbetsledning.

För att lyckas i rollen som kundfordringschef krävs att du har god förmåga att samarbeta och organisera och driva ditt och enhetens arbete på ett effektivt sätt. Du har hög integritet och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du är tydlig, lyhörd och konsekvent i ditt chefs- och ledarskap.

Upplysningar
Ekonomichef Leif Eriksson, tfn 036-10 27 07, 070-632 27 07
Vision Marita Hamberg-Petersén, tfn 036-10 60 93
Saco Marcus Görs, tfn 036-10 73 81

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.