search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Boendestödjare till individer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%*
Tillträdesdag2018-10-01 eller enligt överrenskommelse
Sista ansökningsdag2018-08-12
Referensnr18-70-0135
Publicerad2018-07-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%*
Tillträdesdag
2018-10-01 eller enligt överrenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-08-12
Referensnr
18-70-0135
Publicerad
2018-07-03

Vilka är vi?
På Boendestöd Öst inom socialpsykiatrin arbetar vi med individer som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Arbetsplatsen är belägen på Kungsänsvägen och vi som arbetar hjälper och stöttar individer som har behov i den östra kommundelen. Vår arbetsgrupp består av engagerade medarbetare som alla bidrar till utvecklingen i vår verksamhet. Vi söker nu en engagerad boendestödjare som vill vara med och utvecklas med oss! Som boendestödjare kommer du att ingå i ett team.

Vad gör vi?
Vårt arbete utgår från de beslut den enskilde beviljats enligt socialtjänstlagen (SoL) eller Lagen om särskilt stöd och service (LSS). Som boendestödjare kommer du att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt genom att stödja och motivera den enskilde att utföra aktiviteter i det dagliga livet. Vårt uppdrag är att vara professionella yrkesutövare som ska arbeta för att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. Arbetet innehåller både praktiska och sociala insatser som kan utföras i den enskildes bostad, men även utanför hemmet. Vi arbetar vidare med dokumentation, upprättande av genomförandeplaner och du kommer ha ett flertal kontaktmannaskap.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, skötare eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är meriterande. För att trivas i rollen som boendestödjare tror vi att du är flexibel, stabil samt ha god sammarbetsförmåga. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå situationer som den enskilde kan befinna sig i. Initiativtagande och att vara strukturerad är övriga förmågor som krävs i arbetet. Som medarbetare förväntas du även aktivt medverka i teamets och verksamhetens utveckling genom aktivt deltagande i samtliga förekommande arbetsuppgifter.
B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel.

Övrigt
*Ange önskad sysselsättningsgrad.
Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg.
Urval sker efter v 29, välkommen med din ansökan.

Upplysning
V. 29- v. 32 Yvonne Westin, enhetschef tel: 036-10 80 19
V. 32 Ingela Sandberg enhetschef tel: 036-10 62 02
Fackliga representanter: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.