search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetskonsulent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast, upp till 12 månaders anställning
Sista ansökningsdag2018-07-29
Referensnr18-61-0089
Publicerad2018-07-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast, upp till 12 månaders anställning
Sista ansökningsdag
2018-07-29
Referensnr
18-61-0089
Publicerad
2018-07-02

Arbetsplatsbeskrivning
Kommunens arbetsmarknadsavdelning, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMAs uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMAs verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras.

Tjänsten är för närvarande placerad inom AMAs introduktionsenhet, vars uppdrag är att stödja deltagare att nå egen försörjning genom arbete eller studier. I dagsläget är tjänsten riktad mot praktik och arbetsmarknadsanställningar inom kommunens välfärdssektorer.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innefattar att matcha arbetssökande som är intresserade av arbete inom kommunens välfärdssektorer (skolor/förskolor/äldreomsorg) vilket sker via praktik eller arbetsmarknadsanställningar. Du kommer att ackvirera platser, placera och följa upp deltagarna på de olika arbetsplatserna och aktivt coacha deltagarna mot nästa steg som är arbete eller studier.

Insatserna dokumenteras i stödsystem. I uppdraget ingår även att planera och genomföra utbildningsinsatser, jobbsökaraktiviteter och vägledning. Samverkan sker internt på AMA samt med arbetsförmedlingen, vuxenutbildningen, fackliga organisationer och andra aktörer utifrån deltagarens behov. Då AMA:s uppdrag snabbt kan förändras så kan tjänsten förflyttas inom AMA.

Kompetenskrav
Högskoleutbildning inom beteendevetenskap/pedagogik riktad mot arbetsliv eller motsvarande kunskaper. Vi förutsätter att du har goda kunskaper om arbetsmarknaden och välfärdssystem. De personliga egenskaper som prioriteras är flexibilitet, engagemang och förmåga att arbeta i team. Erfarenheter från liknande arbetsuppgifter, erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer samt kunskap om Jönköpings kommuns förvaltningar och verksamheter är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Övrigt
Tjänsten är tidsbegränsad till 12 månader. B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Eva Dahl, Tf Arbetsmarknadschef 036-10 76 55
Christin Powell, Enhetschef, 036-10 80 21
Peter Gotting, SACO, 036-10 80 24
Torbjörn Åhl, Vision, 036-10 59 95

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.