search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bygglovingenjör/bygglovarkitekt

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-08-12
Referensnr18-20-0009
Publicerad2018-07-02
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-08-12
Referensnr
18-20-0009
Publicerad
2018-07-02

Vill du vara med och påverka utvecklingen av det framtida Jönköping?
Då kan detta vara ett jobb för dig!


Arbetsplatsbeskrivning
Du kommer att arbeta på bygglovavdelningen som består av drygt 22 medarbetare. Avdelningen är både ett servicekontor för allmänheten i bygglovfrågor och myndighet för bygglovansökningar m.m. Vi handlägger cirka 1600 bygglovansökningar och 800 anmälningsärenden per år.

Arbetsuppgifter
Du kommer att jobba i ett team om sex personer som handlägger förhandsbesked, bygglov, anmälan och tillsynsärenden samt ger råd och information utifrån plan- och bygglagen (PBL) och miljöbalken (MB). Arbetet innebär även att vara delaktig i avdelningens tillsynsarbete enligt PBL och MB. Du kommer även vara involverad i olika arbetsgrupper rörande detaljplaner, markanvisningar och projekt i tidigt skede. Arbetet innebär mycket kontakt med allmänhet, byggföretag, byggherrar, konsulter och politiker.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har arkitektexamen eller högskoleingenjörsexamen med husbyggnadsinriktning alternativt byggnadsutformning och arkitektur eller bebyggelseantikvarisk utbildning. Som handläggare krävs att du har goda kunskaper i plan- och bygglagstiftningen samt goda estetiska och tekniska kunskaper, intresse för byggnadsutformning, gestaltningsfrågor, teknik och PBL-juridik. Arbetet förutsätter god social förmåga samt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Erfarenhet inom yrket är meriterande, särskilt meriterande är erfarenhet av tillsynsarbete.

Körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med din ansökan!

Upplysningar lämnas av
Bygglovchef Anna Klahr, anna.klahr@jonkoping.se, 036-10 52 05, (nåbar v28, 32)
Bygglovingenjör Josef El Masry, 036-10 50 99 (nåbar v27-32)
Bygglovingenjör Matilda Åberg, 036-10 61 84 (nåbar v 27, 28)
Vision: Innas Abed, 036-10 51 25 (nåbar v27, 28, 29)
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler, 036-10 51 77 (nåbar v31, 32)

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.