search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-11-01
Sista ansökningsdag2018-07-29
Referensnr18-61-0087
Publicerad2018-06-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-11-01
Sista ansökningsdag
2018-07-29
Referensnr
18-61-0087
Publicerad
2018-06-28

Per Brahegymnasiet:
Per Brahegymnasiet har en lång tradition som skola med rötter från 1200-talet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1250 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Vi har också IB som är en internationell gymnasieutbildning. Bredden av utbildningar och inriktningar sätter en positiv prägel på stämningen i skolan. Vi har en lång tradition av att möta elever som har höga ambitioner och som vill hitta vägen mot sina framtida mål. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner

Vad gör du:
Du kommer tillsammans med ett av skolans elevhälsoteam arbeta i huvudsak mot programmen EK, HT, IB och NA. Dina arbetsuppgifter består bl.a. av stöd-, motivations- och krissamtal med enskilda elever. Inriktningen på arbetet är förebyggande, inte behandlande.

Vidare ska du tillföra psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. Skolövergripande arbete inom ANT-området liksom frågor kring skolans handlingsplan mot diskrimening, kränkande behandling och trakasserier faller också inom skolkurators ansvarsområde, såsom även samarbete med myndigheter och institutioner utanför skolan. Viktigt att poängtera är att vi tror på att arbeta i team där varje person i elevhälsan bidrar med sin profession, då är vi övertygade om att vi kan hjälpa eleven på bästa sätt.

Du kommer att arbeta under ledning av gymnasiechef med rektor som arbetsledare.

Vi söker dig:
Som har en Socionomexamen och har du erfarenhet från arbete som skolkurator är det meriterande. Vi ser också ledarerfarenhet som en merit. Eftersom du kommer arbeta mot vårt internationella IB-program så är goda kunskaper i engelska ett krav. Som person är du engagerad, flexibel och kreativ. Du har förmågan att arbeta självständigt genom att planera och strukturera arbetsinnehållet samt en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Du är kommunikativ, har lätt för att bygga relationer och du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varpå det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan. Ange löneanspråk i din ansökan.

Vad får du:
• Ett spännande och utvecklande jobb
• Förskottssemester
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Möjlighet till semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort och biobiljetter

Upplysningar:
Oskar Cronodal, gymnasiechef, tfn 0722-43 19 34

Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.