search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Elevassistent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehaga skolområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-20 till 2019-06-16
Sista ansökningsdag2018-07-15
Referensnr18-60-0487
Publicerad2018-06-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehaga skolområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-20 till 2019-06-16
Sista ansökningsdag
2018-07-15
Referensnr
18-60-0487
Publicerad
2018-06-27

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga skolområde, skolorna med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det cirka 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde, där vi har ett nära samarbete med olika föreningar, organisationer och myndigheter.

På Oxhagsskolan har vi ett resurscentrum ”Eken”, där barn/elever som är i behov av extra stöd, får komma och arbeta i, vid behov på dagarna.

Arbetsuppgifter
Tjänsten avser arbete som elevassistent i förskoleklass på Oxhagsskolan. I varje förskoleklass arbetar två pedagoger och du skall som elevassistent ge stöd till barn/elever i hela klassen men även vid vissa tillfällen enskilda elever.
Vi strävar efter att elevassistenterna på skolan ska arbeta och planera ihop som ett team. Att vi använder oss av varandras kunskaper, erfarenheter och kompetenser och att man tillsammans arbetar för att ge barnen/elever de bästa förutsättningar för sitt fortsatta lärande.

Kompetenskrav
Vi vill att du har gymnasieutbildning till exempel barnskötare/elevassistent/undersköterska.

  • Erfarenhet av att arbeta med människor, gärna människor med särskilda behov. Erfarenhet av bildstöd är mertiterande.
  • Goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt. Fysiska förutsättning att följa elever både i skolan och på fritids, till exempel vara ute på raster, vara med i matsal och på gymnastik.


Du har lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är lugn och metodisk och möter varje barn/elev utefter deras förutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi vill också att du är en person som i alla situationer tar barnens perspektiv.

Upplysningar
Maria Vigren, biträdande rektor tel 036-102486
Rosemarie Segerson, rektor tel 036-102419’
Elin Blomquist, lärarförbundet tel. 036-10

Välkommen med din ansökan!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.