search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Agenda 21 samordnare

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsMiljö-och hälsoskyddskontoret
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEfter överenskommelse till 2019-03-31
Sista ansökningsdag2018-07-22
Referensnr18-51-0011
Publicerad2018-06-27
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Efter överenskommelse till 2019-03-31
Sista ansökningsdag
2018-07-22
Referensnr
18-51-0011
Publicerad
2018-06-27

Arbetsplatsbeskrivning
Miljö- och hälsoskyddskontoret är en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs.
Vi har också en rådgivande funktion bland annat genom att vara pådrivande i det lokala miljöarbetet. Kontoret främjar en gynnsam utveckling och bra miljö i kommunen.

Miljö- och hälsoskyddskontoret deltar aktivt i kommunens Agenda 21-arbete med fokus på miljöområdet. Häri ligger att initiera, inspirera och uppmuntra miljöarbetet för minskad negativ miljöpåverkan inom de kommunala förvaltningarna och bolagen, näringsliv, föreningar, organisationer samt hos allmänheten. Vi söker nu en vikarie till samordningen av Agenda 21.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som vikarien får består främst i att starta och driva de projekt som är planerade för 2018. Projekten bedrivs både med kontorets egen personal som projektledare och genom externt inhyrda projektledare. I tjänsten ingår också att delta i planeringen av miljöarbetet under kommande år, bland annat i det arbete som styrs av Program för hållbar utveckling – miljö. Programmet hittar du på vår hemsida https://www.jonkoping.se/

Agenda 21-samordnaren har många kontaktytor inom den kommunala organisationen och externt, både till politiker och till tjänstepersoner.

Kompetenskrav
Du har en akademisk utbildning till miljövetare eller samhällsvetare eller har annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
Det är meriterande med erfarenhet från arbete inom den kommunala sektorn eller annan politiskt styrd organisation, speciellt om erfarenheten inkluderar miljöarbete. Att ha arbetat som samordnare eller projektledare är starkt meriterande.
Du är bra på att kommunicera, du gör det på ett öppet och tydligt sätt. När du löser problem som berör andra personer försöker du hitta lösningar som leder till ömsesidiga nyttor. Du utför dina uppgifter på ett strukturerat sätt och är kreativ och självgående.

Övrigt
Arbetsspråket är svenska.

Upplysningar
Håkan Strid miljö- och hälsoskyddschef, tfn 036-105436 eller per mejl hakan.strid@jonkoping.se
Facklig företrädare för Vision är Vetca Attanius tfn 036-107211 eller per mejl vetca.attanius@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.