search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Projektledare ökad rörelse i skolan

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarn- och elevhälsoenheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdagsnarast till 2019-12-31
Sista ansökningsdag2018-08-05
Referensnr18-60-0497
Publicerad2018-06-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barn- och elevhälsoenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
snarast till 2019-12-31
Sista ansökningsdag
2018-08-05
Referensnr
18-60-0497
Publicerad
2018-06-27

Vill du vara med och satsa på ökad rörelse i skolan?
Vi söker nu en projektledare med inriktning ökad rörelse, Barn och elevhälsoenheten.

Beskrivning av projektet
Staten har initierat ”Samling för daglig rörelse” för att barn och ungdom ska ges goda möjligheter till fysisk aktivitet. Satsningen ska leda till att barn och ungdomar rör sig mer och minskar stillasittandet, vilket är bra för välbefinnandet, folkhälsan och skolresultatet.
Det finns idag mycket forskning som pekar på att ökad rörelse skapar bättre förutsättningar för lärande men även att det främjar samspel och trivsel.

Detta är ett samverkansprojekt som ska ske med Smålandsidrotten och lokala föreningar i den nationella Rörelsesatsningen.

Tillträde är efter överenskommelse. Projektpengar är beviljade för hösten 2018 och hela 2019, därefter beslutas om eventuell förlängning.

Arbetsplatsbeskrivning
Projektledartjänsten är placerad på Barn- och elevhälsoenheten, syftet med tjänstens placering är att tillsammans med övriga kompetenser inom enheten och förvaltning, förstärka och utveckla det hälsofrämjande arbetet som redan pågår kring fysisk och psykisk hälsa.

Barn- och elevhälsoenheten är en av flera stödverksamheter inom Utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun som arbetar med att ge stöd till förvaltningens verksamheter såsom förskola, grundskola och gymnasieskola. Vårt arbete syftar till att barn och elever ska få förutsättningar att nå så långt som möjligt mot utbildningens mål.

Din kompetens

Du kan vara idrottlärare, hälsopedagog eller ha en annan utbildning som till exempel hälso/folkhälsovetare.

Du bör ha ett genuint intresse för barn och unga och deras hälsa och hur ökad rörelse kan förbättra barn/ungas livskvalitet.

Arbete ska genomföras i samverkan inte bara med skolorna i Jönköpings kommun utan också i samverkan med Smålandsidrotten, detta ställer stora krav på samarbetsförmåga och flexibilitet.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?
Susanne Törnvall , chef Barn- och elevhälsoenheten, 036-102950
Epost under sommaren; susanne.tornvall@jonkoping.se

Alexandra Johansson Markovic, utvecklingsstrateg, 036-106426
arbetar vecka 28-29.

Urval till intervjuer kommer ske under vecka 30-31.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.