search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bostadskonsulent till Bostadsenheten

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialtjänstens Bostadsenhet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök.
Sista ansökningsdag2018-08-22
Referensnr18-70-0126
Publicerad2018-08-06
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialtjänstens Bostadsenhet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök.
Sista ansökningsdag
2018-08-22
Referensnr
18-70-0126
Publicerad
2018-08-06

Vilka är vi?
Bostadsenheten har hela Jönköpings kommun som arbetsområde. Enheten består av 17 medarbetare som jobbar klientorienterat med stort fokus på hyresgästen och dennes motivation att ha en lyckad bostadssituation. Vi på enheten arbetar under socialtjänstens stabsenhet för lokal- och bostadsförsörjning och är placerade i Jönköping på väster. Målgruppen för verksamheten är personer som kommer i kontakt med socialtjänsten och därigenom får hjälp med en bostad. Individerna kommer i dag från olika sektioner inom socialtjänsten; försörjningsstöd, missbruk, funktionshinderomsorg, barn och unga, kvinnofrid eller de nyanlända med uppehållstillstånd.

Vad gör vi?
Vi på Bostadsenheten erbjuder stöd till familjer och enskilda som inte får en bostad på egen hand. Utifrån den enskildes behov utförs stöd och tillsyn i boendet. Boendet erbjuds genom andrahandskontrakt med tilläggsavtal i olika typer av bostäder.
Att arbeta som bostadskonsulent innebär att du är kontaktperson till ett antal hyresgäster. Du besöker enskilda i deras hem för att på olika sätt stötta upp i boendet. Det kan handla om att ge råd och stöd kring skötsel, motivera till stödinsatser eller följa med på besök till olika myndigheter. Som bostadskonsulent samverkar du med hyresgästens övriga kontaktnät varvid vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga.

Vem är du?
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot behandling eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Som person är du trygg och inte rädd för att möta människor i utsatta situationer. Att ha ett flexibelt förhållningssätt utifrån olika situationer är något som vi värderar högt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är placerad på Bostadsenheten till och med sommaren 2020. Tillsvidareanställning inom förvaltningen kan diskuteras efter dialog med den sökande. Tjänsten kräver B-körkort. Arbetet är förlagt till dag/kväll/helg.

Upplysningar
Johanna Jinnestrand, bostadschef, 036-103432 (v.34)
Anna Carlsson, samordnare, 036-105866 (v.32-33)

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.