search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetskonsulent/vägledare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Daglig verksamhet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-14
Sista ansökningsdag2018-07-23
Referensnr18-70-0124
Publicerad2018-06-27
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Daglig verksamhet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-14
Sista ansökningsdag
2018-07-23
Referensnr
18-70-0124
Publicerad
2018-06-27

Vilka är vi?
Arbetslivsinriktad daglig verksamhet vänder sig till personer med fysiska, psykiska- och neuropsykiatriska funktionshinder i yrkesverksam ålder. Med daglig verksamhet avses meningsfull sysselsättning vars syfte är att ge stimulans, personlig utveckling, gemenskap och delaktighet i samhället. Arbetslivsinriktad daglig verksamhet finns i form av olika arbetsplatsliknande sysselsättningar inom Socialtjänsten samt praktikplatser eller arbete på öppna arbetsmarknader och stöd till studier. Som arbetskonsulent blir din roll att arbeta med ”stöd till arbete och studier”.

Vad gör vi?
Huvudsaklig arbetsuppgift är att vägleda intellektuellt funktionshindrade när det gäller deras dagliga verksamhet. I Jönköpings kommun eftersträvas en lyhördhet för den enskildes önskan och behov av daglig verksamhet och det finns ett valfrihetssystem med både kommunala och privata utförare. I tjänsten ingår också uppgifter som arbetskonsulent, där intellektuellt funktionshindrade som har individuella platser på den ordinarie arbetsmarknaden, får stöd. Nära samarbete finns med ytterligare en arbetskonsulent/vägledare, som också är placerad på enheten.

Vem söker vi?
Din utbildningsbakgrund är arbetsterapeut, socialpedagog, socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande att du har goda kunskaper om arbetsmarknaden, samhällsfrågor och har erfarenhet att arbeta med målgruppen. Vi ser gärna att du har arbetat med rehabilitering enligt IPS.
Du behöver ha ett stort intresse för människor samt vara en trygg och stabil person som trivs med att arbeta självständigt och flexibelt. En väl utvecklad social, pedagogisk och kommunikativ förmåga är ett önskemål. B-körkort är ett krav.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet utifrån ovanstående beskrivning.

Vi erbjuder:
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
Arbetstiden är dagtid.
Intervjuer hålls efter vecka 30, välkommen in med din ansökan.

Upplysningar
Viktor Hedberg, Enhetschef viktor.hedberg@jonkoping.se
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.