search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ungdomsbehandlare till Tellus Stödboende

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Tellus stödboende
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl ök
Sista ansökningsdag2018-07-17
Referensnr18-70-0123
Publicerad2018-07-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Tellus stödboende
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl ök
Sista ansökningsdag
2018-07-17
Referensnr
18-70-0123
Publicerad
2018-07-02

Vilka är vi?
Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdom och deras föräldrar är organiserade inom tre områden, myndighet, öppenvård och Råd & service. Verksamheten vilar på systemisk och lösningsfokuserad grund. Till Tellus stödboende, som är en del av Öppenvården, söker vi nu en ny medarbetare.
Tellus är till för barn och ungdomar i åldrarna 16-20 år. På Tellus har vi 23 satellitlägenheter utspridda inom Jönköpings kommun. Arbetsgruppen består av 12 ungdomsbehandlare, en samordnare samt sektionschef som även är chef för Ungdomsbehandling. I arbetsgruppen finns behandlare med olika utbildningsbakgrund och vi använder varandras olika kompetens för att nå bra behandlingsresultat.

Vad gör vi?
Tellus arbetar utifrån tre arbetsområden som vi inriktar vår verksamhet på. Vi erbjuder ett systematiskt samspel mellan målbaserat praktiskt boendestöd, behovsstyrt psykosocialt stöd och individuell psykosocial behandling. Vi arbetar även med att ge individuella stödsamtal, bidra till nätverksarbete och fritidssysselsättning. Vi har schemalagd arbetstid med tjänstgöring dagtid såväl som kvällar och helger.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är socionom, behandlingspedagog eller har annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Du har flerårig arbetslivserfarenhet, gärna med inriktning mot ungdomar. Kunskap och erfarenhet inom det neuropsykiatriska området är meriterande. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av behandlingsarbete, gärna med missbruksfrågor, då en del av arbetet består av drogkartläggning och drogrelaterade samtal.

Arbetet på Tellus innebär att man som person bör vara flexibel, ha god samarbetsförmåga samt kunna möta människor med olika slags problematik utifrån deras behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Martin Garå, sektionschef, 036 - 10 74 18 (v. 29-30)
Blanca Gutierrez de Pinerez Rocha´, samordnare, 036- 10 70 49 (v. 27-28)

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.