search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare åk 1-6 , engelska

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-07-22
Referensnr18-60-0504
Publicerad2018-06-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-07-22
Referensnr
18-60-0504
Publicerad
2018-06-25

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara med och utveckla undervisningen i engelska och andra ämnen på Hisingstorpsskolan?
Välkommen att söka tjänst som förstelärare på Hisingstorpsskolan inom Bymarkens skolområde.
Skolområdet är beläget i natursköna omgivningar på Bymarken i Jönköping. För närvarande finns drygt 450 elever i åk F-6 på skolan. Skolan är organiserad i arbetslag årskursvis där lärarna arbetar ämnesinriktat i den mån verksamheten tillåter. I vårt skolområde ingår även Vätterslundsskolan F-3. Våren 2018 flyttade vi in i om- och tillbyggda lokaler som inrymmer skolmåltid, administration, personalrum m.m.

Arbetsuppgifter
Tjänsten avser i första hand undervisning och arbete med uppgifter som hör till undervisningen. Andra uppdrag kan vara att stödja och utveckla skolområdets lärare i deras undervisning och/eller att initiera och leda projekt i syfte att utveckla undervisningen. Du kommer också att leda arbetet med att utveckla undervisningen genom att planera och genomföra nätverksträffar med fokus på olika ämnen, tillsammans med de övriga förstelärarna på skolan. Du ges möjlighet att utforma ditt försteläraruppdrag i samråd med skolledningen - Vi upprättar en individuell uppdragsbeskrivning som revideras en gång per läsår.

Vi värdesätter olikheter och en varierad och balanserad sammansättning av innehåll och arbetsformer för att alla elever ska må bra och kunna nå målen. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge eleverna ett meningsfullt och utmanande lärande. Under läsåret 18/19 kommer du att undervisa i engelska och ett eller flera ämnen i åk 4.

Kompetenskrav
Vi söker dig som
-är meriterad förstelärare i engelska och/eller annat ämne.
- genom dokumentation har redovisat minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet.
- har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och
- har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen i ämnet engelska och andra ämnen samt att utveckla skolverksamheten som helhet.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.
Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg. Skolan jobbar med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet och ”rastpedagoger” leder det arbetet. Vi har nära till naturen och vår ”skolskog”. Hisingstorpsskolan är också övningsskola för studenter, vilket bidrar till skolans utvecklingsarbete. Läsåret 18/19 deltar vi i kompetensutvecklingen "IT för bättre lärande".

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
bitr rektor Sofia Wissö: tel 036-10 68 84,
bitr rektor Jonna Nilsson: tel 036-107092
eller arbetsplatsombud för Lärarförbundet, Marie Sundberg: tel 0736-383350 eller
Elisabet Danielsson: tel 0702-385389


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.