search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare 4-6 med inriktning allmän didaktik, teoretiska ämnen

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRåslätts skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10
Sista ansökningsdag2018-07-29
Referensnr18-60-0477
Publicerad2018-06-21
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Råslätts skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10
Sista ansökningsdag
2018-07-29
Referensnr
18-60-0477
Publicerad
2018-06-21

Arbetsplatsbeskrivning
Råslätts skolområde består av Råslättsskolan som är en F-6 skola med 495 elever och Grästorpsskolan som är en F-3 skola med 100 elever. Råslättsskolan är en mångkulturell skola med många språk och fritidshem integrerat i skolan. Skolan har även en förberedelseklass för nyalända elever i åk 3-6. I vårt närområde finns tillgång till badhus, skog, idrottsplats, aktivitetsarena, fotbollsplan med konstgräs och skridskobana.

Arbetsuppgifter
Undervisning och mentorskap i åk 4-6. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med arbetslaget att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet i elevgruppen enligt skolans läroplan. Som förstelärare ingår du i skoluppvecklingsgruppen. I uppdraget ligger att stödja och utveckla lärare i sin praktik, leda projekt i skolutvecklingssyfte.

Kompetenskrav
Vi söker dig med lärarlegitimation att undervisa i åk 4-6.

Du är en positiv person som ser möjligheter och bidrar till utveckling i arbetslaget och i skolan. I ditt arbete sätter du elevernas kunskapsutveckling i fokus. Du har ett inkluderande förhållningsätt, är ansvarstagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har ett positivt förhållningssätt, god samarbetsförmåga och är lösningsfokuserad i varje möte med elev, föräldrar och kollegor.

Vi söker dig som är meriterad förstelärare vilket innebär att du:
- är legitimerad lärare
- genom dokumentation har redovisat minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen fören eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
- har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat
- har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen -  i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Sökanden som redan är anställda inom Jönköpings kommun, d.v.s. interna sökanden, äger företräde i rekryteringsprocessen.

Övrigt
Vi ber dig bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Mats Östholm, rektor tfn 036-10 23 85
Ann-Christin Bomberg bitr rektor tfn 036-10 71 10
Åsa Sjöstrand, Lärarförbundet tfn 036-10 60 04

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.