search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lokalsamordnare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkonomienheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-08-19
Referensnr18-60-0500
Publicerad2018-08-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekonomienheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-08-19
Referensnr
18-60-0500
Publicerad
2018-08-07

Arbetsplatsbeskrivning
Tjänsten som lokalsamordnare är förlagd till utbildningsförvaltningens ekonomienhet som är en av förvaltningens fem stödenheter med placering i Huskvarna stadshus. Inom ekonomienheten finns en ekonomifunktion, en planeringsfunktion samt en kostorganisation som arbetar med stöd till förvaltningen i lokal- och kostfrågor.

Arbetsuppgifter
Som lokalsamordnare inom utbildningsförvaltningen får du ett självständigt och utåtriktat arbete med stimulerande och varierande arbetsuppgifter. Du kommer att ingå i förvaltningens planeringsfunktion och ha ett nära samarbete med såväl cheferna i våra olika verksamheter som med representanter för andra förvaltningar inom kommunen, framförallt tekniska kontoret och stadsbyggnadskontoret.

Lokalsamordnaren stödjer förvaltningens verksamheter genom att identifiera och analysera lokalförändringsbehov. Du kommer att ingå i ett team som företräder och representerar utbildningsförvaltningen såväl internt som externt i lokalförsörjningsprocessen;

  • Medverka i förvaltningens arbete med analys av lokalbehov och lokalkapacitet.
  •  Bereda och presentera underlag för beslut, remissvar med mera
  •  Initiera förstudie- och programarbete för enskilda projekt, till exempel tomtutredning, bidra med framtagande av lokalprogram samt medverka i projekteringsfasen vid ny och ombyggnation.
  • Handlägga beställning av beslutade projekt samt vara förvaltningens samordnare och verksamheternas kontaktyta under genomförandefasen
  • Bidra med att utveckla förbättringsarbeten i såväl befintliga som kommande processer

Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna med inriktning mot det stats- eller samhällsvetenskapliga området, alternativt har du förvärvat erfarenheter och kunskaper på annat sätt som vi bedömer likvärdiga.

Tjänsten förutsätter att du har arbetslivserfarenhet, gärna med kunskap eller bakgrund inom politisk styrd organisation.

Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du kommer framför allt att arbeta i Officeprogram såsom Excel, Powerpoint och Word, men även i kommunens ärende- och dokumenthanteringssystem samt GIS-verktyg. Körkort är också ett krav.

Du kommer att arbeta i många olika grupperingar och har därför en god förmåga att upprätta och bibehålla goda samarbetsrelationer. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. För att lyckas med uppdraget som lokalplanerare behöver du vara lyhörd, analytisk och samtidigt drivande. En välutvecklad social kompetens kommer att underlätta ditt arbete. Som företrädare för verksamheten behöver du ha förmågan att samverka och få med dig andra. Du ser till helheten utan att tappa de enskilda frågorna. En bakgrund inom pedagogisk verksamhet är meriterande men inget krav.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Upplysningar
Martin Höglund, Planeringsstrateg/chef 036-10 62 57
Pernilla Persson, Ekonomichef 036-10 67 78
Ingrid Bertels, Vision 036-105702

Urval och intervjuer kan ske innan annonstiden har gått ut så sök gärna så snart som möjligt!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.