search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-07-13
Referensnr18-70-0116
Publicerad2018-06-15
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-07-13
Referensnr
18-70-0116
Publicerad
2018-06-15

Vilka är vi?
Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdom och deras föräldrar är organiserade inom tre områden, myndighet, öppenvård och Råd & service. Verksamheten vilar på systemisk grund och vi använder oss av forsknings- och evidensbaserade och lösningsfokuserade metoder. Råd & service ansvarar för det förebyggande arbetet och tidiga insatser. Målet för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja god hälsa hos barn och föräldrar genom att tidigt upptäcka och tillgodose olika behov.

Vad gör vi?
Socialtjänsten har ett uppdrag av kommunfullmäktige att utöka det generella föräldraskapsstödet i Jönköpings kommun. Uppdraget innebär att Socialtjänsten i samverkan med andra aktörer ska ta fram former för ett kommunövergripande föräldrastödsprogram i syfte att minska risken för social problematik och ohälsa i vid bemärkelse bland barn och unga. Inom Råd & service arbetar idag en samordnare för föräldraskapsstöd och ute på fältet och på Familjecentralerna finns medarbetare som har särskilda uppdrag inom föräldraskapsstödet. Vi söker nu ytterligare en medarbetare för att kunna ge fler föräldrar stöd.

Huvuduppdraget för tjänsten är att utveckla och ge stöd till föräldrar inom Socialtjänstens Råd & service. Inledningsvis är fokus föräldrar med barn i åldern 6-12 år. Då tjänsten är ny innebär uppdraget att i samverkan utveckla nya arbetsformer för föräldraskapsstöd. Framför allt kommer arbetet fokusera på kommunens prioriterade områden, men i samverkan med andra aktörer innebär uppdraget att även hitta arbetsformer som innebär att föräldrar från hela kommunen kan få ta del av det stödet som erbjuds. Uppdraget kommer på sikt också innebära att utbilda och vägleda professionella i förhållningssätt och arbetsmetoder som både indirekt och direkt stärker föräldrar och gynnar barns hälsa och utveckling.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relavant för tjänsten. Utbildning i systemteori, MI, ICDP eller annat föräldrastödsprogram är meritande. Vi ser att du har erfarenhet av socialt arbete i barnfamiljer och/eller av förebyggande arbete samt erfarenhet av arbete med familjer från andra kulturer. Du har lätt att samarbeta med andra, tar egna initiativ samt är flexibel. Du är kreativ och kommer med nya lösningar och genomför dessa. Körkort är önskvärt.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
• Utmanande, stimulerande och kreativt arbete
• Betald semester första anställningsåret
• Generösa möjligheter till kompetensutveckling
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Tjänsten är tillsvidare med tillträde snarast. Viss arbetstid kan förläggas till kvällstid.
Urval sker löpande och intervjuer hålls 9-10 Augusti. Välkommen in med din ansökan!

Upplysningar
Malin Broddegård, Sektionschef 036-10 58 52
Ann Grabow Blansch, Områdeschef 036-10 75 56 (vecka 26-27)
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.