search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Feriepraktik

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
TillträdesdagV 25 till V 33
Sista ansökningsdag2018-07-31
Referensnr17-61-0037
Publicerad2018-06-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
V 25 till V 33
Sista ansökningsdag
2018-07-31
Referensnr
17-61-0037
Publicerad
2018-06-01

Arbetsplatsbeskrivning
Praktikplatserna finns i kommunen, föreningar och församlingar. Eftersom anställningsbehovet är stort inom äldreomsorgen i år, finns ökade möjligheter för feriepraktikanter att få anställning efter avslutad feriepraktik.

Arbetsuppgifter
Exempel på praktikuppgifter kan vara uppgifter som vaktmästerisysslor, barnomsorg, äldreomsorg, leda aktiviter för barn, caféer, och kulturaktiviteter (dans, bild, teater och musik).

Kompetenskrav
För att kunna söka feriepraktik ska du:
• gå på gymnasiet
• ha sommarlov efter 1:an eller 2:an (även 3:an i särskolan)
• vara skriven i Jönköpings kommun
• ha sökt men inte har fått annat sommarjobb

Övrigt
För vissa praktikplatser krävs registerutdrag från polisen.
Det vanligaste är att praktiktiden är förlagd på antingen 6 timmar om dagen under tre veckor alternativt 4,5 timmar om dagen under fyra veckor. Du ska sammanlagt praktisera 90 timmar. Praktikveckorna kan fördelas fritt över veckorna 25-33. Arbetstiden kommer du överens om med din handledare. Praktikersättning 4 200 kr för genomförd praktik.

Upplysningar
Radmila Dimic: 036-10 73 03


UtbildningskravSka ha sommarlov från gymnasiet

Erfarenhetskrav
Ingen erfarenhet krävs

Kunskapskrav
Inga förkunskaper krävs

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.