search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inrktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsStadsgårdsskolan/Herrgården
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10 till 2019-06-20
Sista ansökningsdag2018-06-03
Referensnr18-60-0323
Publicerad2018-05-15
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsgårdsskolan/Herrgården
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10 till 2019-06-20
Sista ansökningsdag
2018-06-03
Referensnr
18-60-0323
Publicerad
2018-05-15

Arbetsplatsbeskrivning
Är du intresserad av att arbeta inom kommunens autismverkamhet Herrgården? Här erbjuder vi ett vikariat som fritidspedagog i en särskild undervisningsgrupp, med stor personaltäthet och ett litet sammanhang för eleverna. Herrgården är en del av Stadsgårdsskolan men har elever från hela kommunen.

Stadsgårdsskolan på Råslätt är en 7-9 skola med ca 300 elever, en särskild undervisningsgrupp inom autism åk 6-9 och förberedelseklass. Flertalet av eleverna på Stadsgårdsskolan kommer från Råslätt, Grästorp och Barnarp. Vi arbetar på hela enheten i tajta arbetslag med ett nära samarbete kring elevernas hela skoldag. Det är en viktig del i skolans arbete och ett viktigt mål att hela tiden arbeta med såväl elevernas kunskapsutveckling som deras attityder och värderingar.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att finnas med som stöd i det sociala kring elever inom vår kommungemensamma särskilda undervisningsgrupp med inriktning mot autism, Herrgården. Arbete på Herrgården innebär tätt samarbete med kollegor och ett större mått av tillsyn kring elevens hela situation.

Kompetenskrav
Vi ser gärna att du har utbildning mot lärare i fritidshem eller likanande samt erfarenhet av att arbete med barn och ungdomar inom autismspektrat.

Övrigt
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Rekrytering kan komma att ske löpande.
Var god ange referenser.

Upplysningar
Rektor Marcus Simonsson 036-10 64 32
Bitr rektor Pernilla Hjelm 036- 10 39 10
Lärarnas Riksförbund Anders Torhall, 073-152 46 71

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.