search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHovslätts-Tokarps förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-06-04
Referensnr18-60-0312
Publicerad2018-05-15
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hovslätts-Tokarps förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-06-04
Referensnr
18-60-0312
Publicerad
2018-05-15

Välkommen till oss på Hovslätt och Tokarp!
Hovslätts och Tokarps förskolor ligger beläget nära naturområden med bra och snabba bussförbindelser. Vi har fem förskolor i vacker omgivning med många möjligheter till utevistelse!
Vi söker nu förskollärare till arbete på avdelning med barn i åldern 1-3 år samt 3-6 år.

Dina arbetsuppgifter

Du ska tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget utveckla och driva den pedagogiska verksamheten utifrån våra styrdokument. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och du har goda möjligheter att ha inflytande. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och har ett utvecklat arbete med Portfolio och vi är en övningsförskola. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav

Goda IT-kunskaper efterfrågas samt att du som söker tjänsten är legitimerad förskollärare med god samarbetsförmåga, är flexibel och arbetar aktivt för att göra verksamheten trygg, lugn, lärorik och spännande. Gärna erfarenhet av arbete med de yngsta barnen och ett intresse av att fördjupa arbetet om små barns lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Katarina Dalén, Förskolechef 036-103727
Jeanette Sandahl, Biträdande Förskolechef 036-103176
Åsa Hammar, Lärarförbundet 036-103755
Marie Lindberg, Lärarförbundet 036-103108

Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.