search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare med inriktning mot fritidshem/Fritidspedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTalavid So
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-06-03
Referensnr18-60-0320
Publicerad2018-05-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Talavid So
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-06-03
Referensnr
18-60-0320
Publicerad
2018-05-11

Arbetsplatsbeskrivning
Talavidskolan F-6 ligger mitt i centrala delen av Jönköping med närhet till natur, stadsliv och direkt anslutning till Vättern Skolan har i dagsläget 420 elever och 5 fritidshem.
På Talavidskolan månar vi om att alla ska trivas och göra sitt bästa efter egen förmåga

Vi söker nu lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog med uppdraget att stötta en eller flera elever praktiskt och socialt under och mellan lektioner, samt att tillsammans med mentor samordna elev eller elevers hela studiesituation.

Tjänsten innebär att arbeta som stöd i undervisningen under skoltiden och i fritidshem. Tjänsten kan innebära att du har extra omsorg om enskilda elever. Undervisningen som du blir en del av kommer att ske inom ramen för elevens klass och under fritidstid. I rollen har du ett nära förhållande till alla elever på skolan och på fritids. Du jobbar för att skapa en miljö som främjar trygghet, social medvetenhet, lärande och självständighet. Du kommer att ingå i ett arbetslag. Detta arbete sker i nära samverkan med elevhälsan, rektor och undervisande lärare.

Kompetenskrav
Du är utbildad lärare inriktning fritidshem alternativt har fritidspedagogexamen med lärarlegitimation eller motsvarande utbildning. Grundläggande IT-kompetens är krav.

Som person har du lätt att knyta an till alla elever. Du har en förmåga att se behov och hantera olika situationer som kan uppstå under en dag.
I arbetet ska du ha ett inkluderande förhållningssätt och tjänsten innebär nära dialog med elever, vårdnadshavare, arbetslag och skolans övriga personal. Du är engagerad och flexibel samt öppen för många lösningar och arbetssätt. Du har lätt för att skapa och bevara goda relationer till människor. Du är en tydlig och trygg vuxen med social kompetens, gott ledarskap och empati.

Du är en utpräglad lagspelare som vill bidra till elevers utveckling genom samspel och dialog. Du är en rak och öppen person med god struktur, organisatorisk förmåga samt handlings- och initiativkraft. Du ser på elevers utveckling utifrån ett helhetsperspektiv. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Tidigare arbete med elever inom AST området ses som meriterande.

Vi fäster stor vikt vid tydligt ledarskap och samarbetsförmåga. Du förväntas ha god vana att dokumentera och hantera moderna IKT-verktyg och grundläggande IT-kompetens.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Åse Norman, rektor 036 103922
Andreas Swenlert bitr rektor 036 10811
Mats Edvardsson Lärarförbundet 036 107485Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.