search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare med inriktning mot fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTaheskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-06
Sista ansökningsdag2018-06-03
Referensnr18-60-0310
Publicerad2018-05-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Taheskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-06
Sista ansökningsdag
2018-06-03
Referensnr
18-60-0310
Publicerad
2018-05-11

Arbetsplatsbeskrivning
I Tabergs skolområde ingår Tabergsskolan, som är en F-5 skola med ca 270 elever och ca 45 anställda, samt Taheskolan, som är en F-4 skola med ca 110 elever och ca 20 anställda. Skolorna finns i Taberg, och ligger vackert belägna ca 10 km söder om centrala Jönköping. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, sjö och berg i omedelbar närhet till skolan. Fritidshemsverksamheten omfattar c 190 elever och c 20 lärare med inriktning mot fritidshem

Skolorna arbetar med profilen: "natur och kultur". Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Skolornas vision är: ”Vi vill skapa en gemenskap, där alla är trygga och växer, tar ansvar, visar respekt och lär för livet.” Tabergs skolområde är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från JU.

Arbetsuppgifter
Ni planerar, genomför och utvärderar elevernas fritidshemstid gemensamt i fritidshemmet arbetslagarbetslag. Utöver detta ingår skolsamverkan i åk 2 under elevernas skoltid.

Kompetenskrav
Du är lärare inriktning fritidshem eller fritidspedagog med lärarlegitimation. Erfarenhet av fritidspedagogsarbete bland elever i olika åldrar är meriterande. Som person bör du vara flexibel, initiativtagande samt mål- och resultatorienterad. Vidare har du en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa nya relationer. Vi söker dig som är självständig, som tar initiativ samt att du med din samarbetsförmåga skapar ett tydligt och strukturerat ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vill du veta mer? Gå gärna in på vår hemsida och se presentationsfilmen: https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tabergsskolan

Vi kommer löpande intervjua under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor
Carl-Gustaf Gustafsohn
036-10 3803

Lärarförbundet
Lars Berglund
036-10 38 73/75

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.