search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Nämndsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök. till feb 2019
Sista ansökningsdag2018-05-23
Referensnr18-70-0100
Publicerad2018-05-09
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök. till feb 2019
Sista ansökningsdag
2018-05-23
Referensnr
18-70-0100
Publicerad
2018-05-09

Är du handläggare och vill prova något nytt? På stabens administrativa enhet i socialförvaltningen har vi flera föräldraledigheter och planerar för en ny nämndsorganisation inför nästa mandatperiod. Vi söker därför efter dig som vill jobba hos oss som nämndsekreterare på kortare eller längre vikariat. Det här är chansen för dig som vill utvecklas i din roll som handläggare, komma närmare den politiska beslutsprocessen och lära känna nya kollegor.

Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun består av en gemensam förvaltning med i dagsläget fem nämnder. Förvaltningens administrativa enhet ansvarar bland annat för ärendehantering i de olika nämnderna, upphandlingsfrågor, processarbete och har en del utredningsuppdrag. Arbetsplatsen ligger i centrala Jönköping, nära till stadskärnan, kommunikationsförbindelser och bra lunchställen.

Vad innebär tjänsten?
Nämndsekreterarens främsta arbetsuppgift är ärende- och protokollshantering för nämnderna. Alla möteshandlingar hanteras digitalt. Du kommer att ha kontakt med både politiker och tjänstemän och blir en viktig spindel i nätet för att samordna och kvalitetssäkra flödet av ärenden inför, under och efter sammanträden. Du kan också komma att sammanställa egna tjänsteskrivelser och beslutsförslag. Vi står inför flera spännande frågor inför hösten. Med anledning av den nya nämndsorganisationen kommer vi att jobba med förberedelser och planering för att få allt på plats med delegationer, sammanträdesplaner och utbildning för nya förtroendevalda m.m. Vi kommer också att införa ett nytt dokument- och ärendehanteringssystem som ger oss en möjlighet att ytterligare modernisera våra arbetssätt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är statsvetare, socionom eller har annan likvärdig utbildning. Kanske har du en bakgrund som socialsekreterare, är intresserad av samhällsfrågor, brinner för demokrati och gillar att skriva? Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som nämndsekreterare och arbete i en politiskt styrd organisation.

Du har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat, ibland under tidspress. Du är också kvalitetsmedveten och noggrann, har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi arbetar med digitalisering inom flera områden, därför är det önskvärt att du är van vid att arbeta med moderna IT-system. Du har lätt för att samarbeta och gillar att jobba i en liten arbetsgrupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Annonsen gäller flera vikariat, som längst till och med februari 2019. I dialog med den sökande kan tillsvidareanställning diskuteras.

Upplysningar
Lisen Prinzencreutz, Administrativ chef, tfn 036 - 10 51 40

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.