search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef Transport/fordon

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsTeknisk service/Transportcentralen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-05-22
Referensnr18-55-0054
Publicerad2018-05-08
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Teknisk service/Transportcentralen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-05-22
Referensnr
18-55-0054
Publicerad
2018-05-08

Arbetsplatsbeskrivning

Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen.
Verksamheten teknisk service består av flera enheter och ansvarar för att tillhandahålla fordon, maskiner, fordonsverkstad, byggutrustning, varor och tjänster inom det tekniska området för kommunal verksamhet. Vi söker nu en enhetschef för fordon- och transporter och erbjuder ett omväxlande och spännande arbete inom området.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för vår breda och omfattande fordonsflotta som bland annat består av maskiner, tunga lastbilar, bilar, traktorer, utrustningar etc. Inom enheten ingår ett åkeri med tunga lastbilar, och transportledning av dessa samt uthyrningsverksamhet där är du insatt i den dagliga driften och ansvarar för att fordonen servas och repareras i rätt tid. Du har ekonomiskt resultat och budgetansvar samt personalansvar för ett tjugotal skickliga medarbetare, lastbilsförare och administrativ transportledning. Tjänsten innebär också inköp och investeringar av fordon och tjänster och är en rådgivande funktion inom fordonstekniska området för övriga förvaltningar. Att fordon är i trafik- och funktionsdugligt skick samt klarar gällande lagar och förordningar är en självklarhet. Vidare arbetar vi nära våra interna kunder och medarbetare, den interna kunden står i fokus samt medarbetares utveckling och trivsel.

Kompetenskrav
Tidigare erfarenhet av fordon och transportbranschen, med teknikintresse och någon form av eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper. Erfarenhet av ledarskap, personal och ekonomiskt ansvar samt av inköp och upphandlingar. Du är positiv och ansvarsfull som trivs med att växla arbetet mellan operativ drift och långsiktigt arbete. Datorvana är ett måste då vi har flera it-system till vår hjälp. Erfarenhet från logistik inom entreprenadverksamhet och transporter anses positivt. Innehar du C körkort är det meriterande.
Körkort B

Övrigt
Ledarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av
• Förmåga att visa tillit till medarbetare
• Hög integritet och ett föredömligt agerande
• Mod att leda
• Vilja att utveckla verksamheten

Upplysningar
Rose-Marie Fredriksson, verksamhetschef 036-10 51 82

Vision: Susanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94
Kommunal: Carina Gardewall 036-10 51 00

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.