search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i grundskolan åk F-3/Grundlärare 1-7

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsVätterslundsskolan, Bymarkens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10
Sista ansökningsdag2018-05-22
Referensnr18-60-0303
Publicerad2018-05-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Vätterslundsskolan, Bymarkens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10
Sista ansökningsdag
2018-05-22
Referensnr
18-60-0303
Publicerad
2018-05-08

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst på Vätterslundsskolan inom Bymarkens skolområde.
Vätterslundsskolan är en F-3 skola och ligger beläget i natursköna omgivningar på Bymarken i Jönköping. För närvarande går ca 105 elever i åk F-3 på skolan. Skolan är organiserad i arbetslag åk F-1 och åk 2-3.
I vårt skolområde ingår även Hisingstorpsskolan där det för närvarande går ca 440 elever i åk F-6. I dagsläget finns ca 85 personal anställda på Bymarkens Skolområde.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är lärare i grundskolan åk F-3 alternativt grundskollärare åk 1-7. Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av undervisningen och annat som hör till skolans dagliga verksamhet. Vi söker en lärare som tar ansvar för och samverkar med övriga lärare i undervisningen både inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande och välmående.

Kompetenskrav
Du har examen grundskollärare åk 1-7 alternativt lärare i grundskolan åk F-3.
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt så långt det går inom ramen för hela grundskoleverksamheten.
Du arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero.
Du är idérik och använder pedagogiska planeringar i undervisningen.
Du är en flexibel person som finns till för alla elever på skolan och kan smidigt anamma skolans gemensamma förhållningssätt.
Du tar ett helhetsansvar för elevernas skoldag tillsammans med hela arbetslaget och medverkar till trivsel och samhörighet.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.
Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg.
Du kan lätt ta dig till skolan med cykel/ bil och buss.
Skolan jobbar med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet. Vi har nära till naturen och vår ”skolskog”.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
Bitr. rektor Jonna Nilsson: tel 036-10 70 92
eller arbetsplatsombud för Lärarförbundet, Marie Sundberg: tel 0736-383350 eller
Elisabet Danielsson: tel 0702-385389
samt arbetsplatsombud för Lärarnas riksförbund(LR), Carina Lundberg: tel 0709-227361

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.