search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor biträdande

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLekeryds skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-05-22
Referensnr18-60-0311
Publicerad2018-05-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Lekeryds skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-05-22
Referensnr
18-60-0311
Publicerad
2018-05-08

Vill du vara en del av skolledningen hos oss i naturnära Lekeryd? Vi utvecklar grundskolan och fritidshemmet med visionen att alla barn och vuxna ska ha en trygg miljö som främjar utveckling och lärande!

Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker nu en biträdande rektor till Lekeryds skolområde! Lekeryds skolområde består av två skolor. Lekerydsskolan är en skola med årskurser F–6-belägen i Lekeryds tätort. Järsnässkolan F–2 ligger c:a en mil öster om Lekeryd. Skolområdet ligger i vacker natur med skog och jordbruksfält inpå knutarna. Inom skolområdet finns 250 elever vilka kommer ifrån närområdet samt bygden runt omkring skolorna. Prognosen är att elevunderlaget kommer att öka inom de närmsta åren.

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor ingår du i skolledningen där arbetet präglas av ett nära och väl fungerande samarbete med skolledare och övriga medarbetare. Uppdraget innebär att du, tillsammans med skolledning och medarbetare, driver, utvecklar och följer upp det pedagogiska arbetet. Du ansvarar för att olika grupper driver utvecklingen mot skolans uppsatta mål samt hittar utvecklingsområden och insatser för ökad kvalité i undervisningen. Du kommer ha pedagogiskt ansvar för ett eller flera av skolans arbetslag och fungerar också som närmaste chef för motsvarande medarbetargrupp.

Vi söker dig som:

  • har pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk insikt
  • gärna har drivit utvecklingsarbete och har erfarenhet av liknande uppdrag som skolledare eller skolutvecklare
  • har god kunskap och är förtrogen med skolans styrdokument samt delar den värdegrund och det förhållningssätt som präglas av dessa.

Du ska kunna arbeta självständigt, ta ansvar och ha förmågan att arbeta strategiskt och långsiktigt. Vi tror att du är målmedveten, engagerad och trygg. Som skolledare är du en arbetsgivarrepresentant för Jönköpings kommun och agerar med gott omdöme och fattar välgrundade beslut. Du är tydlig och har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Vi erbjuder dig:
Som ny biträdande rektor får du både en kommungemensam och verksamhetsspecifik introduktion. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. Utbildningsförvaltningens stödfunktioner erbjuder dig också stöd och vägledning inom områdena utveckling och kvalitet, elevhälsa, ekonomi, HR, administration och kommunikation.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken nedan.
Länk: Jobba i Jönköpings kommun

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som bottentjänst.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Upplysningar
Ulf Vaim, rektor, ulf.vaim@jonkoping.se
David Norrfjärd, chef grundskola, david.norrfjard@jonkoping.se

Våra fackliga organisationer når du via nedanstående länk.

Länk: Fackliga företrädare
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.