search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehaga fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-05-27
Referensnr18-60-0272
Publicerad2018-05-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehaga fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-05-27
Referensnr
18-60-0272
Publicerad
2018-05-04

Arbetsplatsbeskrivning
Längtar du till en arbetsplats där du får bidra till utveckling?
Då är du varmt välkommen till Öxnehaga förskoleområde där vi tillsammans gör skillnad varje dag.

Öxnehaga förskoleömråde består av förskolorna Gethagen, Kalvhagen, Kohagen samt Oxhagen. Tillsammans stävar vi efter att barnen på Öxnehaga ska få en bra start i det livslånga lärandet.

Våra ledord är att förskolan ska vara Trygg, Lärande och Rolig, vår vision är att i mötet med barn och vårdnadshavare skapa en verksamhet som utvecklar språk och identitet. Öxnehaga är ett mångkulturellt område så vi lägger stort fokus på språkutveckling eftersom de flesta barnen är flerspråkiga.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare arbetar du med att leda och utveckla det pedagogiska arbetet på förskolan utifrån våra styrdokument. Du medverkar även till att utforma en positiv och utvecklande miljö med god balans av undervisning och omsorg. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Handledarutbildning är meriterande eftersom vi är övningsförskola. du har kunskap och idéer för hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Vi söker dig som är nyfiken på barns lärande och som har undervisningsuppdraget i fokus.

Övrigt
På enheten finns en pedgogista och en musikpedagog som handleder och ger inspiration i det pedagogiska arbetet. Specialpedagogen på enheten bistår med handledning och stöd i arbetet.

Upplysningar
Charlotte Sundqvist
förskolechef
036 102413

Johan Sandberg
Biträdande förskolechef
036 102613

Annelie Widell
Lärarförbundet
036 107833

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.