search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTenhults förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-05-27
Referensnr18-60-0293
Publicerad2018-05-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tenhults förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-05-27
Referensnr
18-60-0293
Publicerad
2018-05-04

Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss på Tenhults förskoleområde söker vi nu fem förskollärare. Tenhults förskoleområde har 7 förskolor och 20 avdelningar samt en förskolebuss. Förskolorna ligger i Tenhults samhälle och Ödestugu. Samhället växer och är inne i en expansiv fas, det byggs nya bostäder och förskolor.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som tillsammans med oss vill arbeta i en naturskönt område där hållbarhet för människa och miljö är betydelsefullt.
Vi strävar efter att skapa bästa möjliga förutsättningar för barns utveckling och lärande men även att erbjuda möjligheter för individer att utvecklas i sin yrkesroll. På vår enhet arbetar vi med kollegialt lärande inom det systematiska kvalitetsarbetet. Vi har ett tydligt årshjul som sammanbinder mål och syfte för att driva den pedagogiska verksamheten framåt.

Vi söker främst dig som är legitimerad förskollärare. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning ske enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare och har goda kunskaper i IKT. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn, har god samarbetsförmåga och du är tydlig i din roll som ledare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Upplysningar
Sinikka Sandberg förskolechef 036-103035
Sara Jonsson bitr förskolechef 036-103483
Barbro Smedberg Lärarförbundet 036-103072
Anneli Johansson Lärarförbundet 036-103064

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.