search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Projektledare

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsMark & Exploatering/Exploatering
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-06-03
Referensnr18-55-0056
Publicerad2018-04-27
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Mark & Exploatering/Exploatering
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-06-03
Referensnr
18-55-0056
Publicerad
2018-04-27

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du bli projektledare på tekniska kontoret i Jönköping?

Tekniska kontoret är en förvaltning med ca 700 anställda. Vi planerar för framtiden och står inför nya spännande uppdrag och där behövs du som ny projektledare. Du kommer att arbeta på mark- och exploateringsavdelningen som har ansvaret för kommunens mark- och bostadsförsörjning samt har i uppdrag att säkra kommunens långsiktiga markberedskap. Verksamheten medverkar aktivt i hela samhällsbyggnadsprocessen från initiering till genomförande och driver spännande omvandlingsprojekt. En avdelning som präglas av positivism, affärsmässighet och ett glatt samarbetsklimat och där förhandling och entreprenadupphandling utgör en naturlig del av vardagen.

Arbetsuppgifter
Som projektledare på mark- och exploateringsavdelningen garanterar vi varierande och stimulerande arbetsuppgifter.
Som projektledare driver du genomförandefrågorna från tidigt planeringsskede till färdig utbyggnad inom såväl nya bostads- och verksamhetsområden som i anslutning till attraktiva förtätningsobjekt i stadskärnan.
I arbetet ingår att planera och upphandla konsulter och entreprenader för utförande av gator, va-ledningar, parker och andra tekniska anläggningar.
I ditt dagliga arbete har du kontakt med markägare, exploatörer, projektörer, entreprenörer och andra kommuninnevånare.
Arbetet sker självständigt med stöd och hjälp från arbetskamrater med bred erfarenhet och stor kunskap inom arbetsområdet.

Kompetenskrav
Vi tror att du har ingenjörsutbildning inom vägbyggnad från högskolan och har arbetat några år som projektledare. Erfarenhet från liknande befattning inom konsult- eller entreprenadbranschen samt kunskap om entreprenadjuridik och LOU är meriterande. Som person är du strukturerad, målinriktad, vågar ta egna beslut och kan hantera ett flertal projekt parallellt. Du har kunskaper om aktuell lagstiftning och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi söker dig som är positiv, affärsmässig och med stort lösningsorienterat arbetsfokus.

Körkort för bil är ett krav.

Övrigt
Vi erbjuder dig en spännande tjänst på en attraktiv och rolig arbetsplats där du får ha en viktig roll i Jönköpings stadsutveckling.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Verksamhetschef Lise-Lotte Johansson 036 - 10 57 73
Avdelningschef Linda Helte 036 - 10 23 81

Vision: Susanne Bosevik-Carlsson 036 - 10 77 94
Sveriges Ingenjörer: Malin Strömberg 036 – 10 24 45

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.