search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshemmet

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarums skolområde F-6, Strömsbergsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-13
Sista ansökningsdag2018-05-02
Referensnr18-60-0207
Publicerad2018-04-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarums skolområde F-6, Strömsbergsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-13
Sista ansökningsdag
2018-05-02
Referensnr
18-60-0207
Publicerad
2018-04-13

Arbetsplatsbeskrivning
Ljungarums skolområde F-6 ligger i södra delen av Jönköping och består av Strömsbergsskolan F-3 och Ljungarumsskolan F-6. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Sammanlagt har vi ca 395 elever och ca 60 personal. Inom Ljungarums skolområde F-6 arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Den aktuella tjänsten är förlagd till Strömsbergsskolan.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill ta ansvar för en god pedagogisk verksamhet och som sätter eleven i centrum. Du är väl förtrogen med Lgr 11. I tjänsten ingår planering, dokumentation, uppföljningar, analysarbete m. m. Du kan arbeta självständigt men har även lätt för att samarbeta i arbetslag, tillsammans med andra.

Kompetenskrav
Lärare med inriktning fritidshem eller fritidspedagog med lärarexamen. Som behörig lärare i fritidshem är du väl förtrogen med läroplanen, Lgr 11. Du ser det som en självklarhet att anpassa den verksamhet som du arbetar i utifrån elevernas olika förutsättningar. Som lärare i fritidshem ser du som din uppgift att finna rätt pedagogik som stimulerar elevers utveckling och lärande samt erbjuda alla elever en meningsfull fritid. Du har lätt för att samarbeta och samverka i ett arbetslag där olika yrkeskompetenser ingår. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Under ht 18 kommer hela skolan arbeta med IT för bättre lärande som kompetensutveckling. Årets tema för skolområdet är rörelse och hälsa.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Catarina Markus 036-106243
Bitr. rektor Tomas Claesson 036-106241
Lärarförbundet, Christer Ekström 036-0704-983310

Rekryteringsprocessen och urval pågår löpande under annonseringstiden.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.