search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Statistiker/utredare

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsUtredningsenheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse till och med 2019-06-30
Sista ansökningsdag2018-04-23
Referensnr18-04-0017
Publicerad2018-04-10
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Utredningsenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till och med 2019-06-30
Sista ansökningsdag
2018-04-23
Referensnr
18-04-0017
Publicerad
2018-04-10

Arbetsplatsbeskrivning
Tjänsten, som är ett vikariat, är placerad vid stadskontorets utredningsenhet som är en del av den centrala förvaltningen i Jönköpings kommun. Utredningsenheten består i dag av sex medarbetare och vi arbetar med olika typer av utredningar och utvärderingar samt svarar för kommunens centrala statistikservice.

Arbetsuppgifter
Enkätarbete är en central del av tjänsten och du kommer att vara systemadministratör för vårt enkätverktyg Esmaker. I detta ingår såväl att genomföra egna enkätundersökningar som att vara ett stöd för andra förvaltningar i utformandet av enkäter.

Du kommer också att arbeta med andra utredningar, utvärderingar och analyser som är av betydelse för kommunal verksamhet och kommunens utveckling. En viktig del i detta är att ta fram, bearbeta, analysera och presentera statistik.

Kompetenskrav
Du har en akademisk examen med inriktning mot statistik eller annat närliggande ämne. Du har också erfarenhet av att arbeta med enkäter. Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift samt att du har ett intresse för samhällsfrågor. Mycket goda kunskaper i Excel är ett krav, kunskaper i SPSS, Qlikview, Esmaker eller något annat enkätverktyg är meriterande.

Vi söker dig som har mycket god analytisk förmåga, är kvalitetsmedveten och har ett strukturerat arbetssätt. Du är självgående och har lätt för att samarbeta med andra samt kan presentera statistik och enkätresultat på ett pedagogiskt sätt.

Övrigt
Vänta inte med att skicka din ansökan då urval och intervjuer sker löpande.

Upplysningar
Andreas Zeidlitz, utredningschef, 036-10 57 30
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.