search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan och Vätterslundsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10
Sista ansökningsdag2018-04-30
Referensnr18-60-0195
Publicerad2018-04-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan och Vätterslundsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10
Sista ansökningsdag
2018-04-30
Referensnr
18-60-0195
Publicerad
2018-04-10

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst som speciallärare på Bymarkens skolområde.
Bymarkens skolområde, är beläget i natursköna omgivningar på västers höjder i Jönköping.
I vårt skolområde ingår Hisingstorpsskolan och Vätterslundsskolan. På Hisingstorpsskolan finns för närvarande finns drygt 450 elever i åk F-6 och på Vätterslund finns ca 110 elever i åk F-3. Skolan är organiserad i arbetslag årskursvis där lärarna arbetar ämnesinriktat i den mån verksamheten tillåter. I dagsläget finns drygt 80 medarbetare på Bymarkens skolområde.
Vill du vara med och utveckla arbetet på Bymarkens skolområde?
Vill du bli en del i ett härligt kollegium som tillsammans arbetar för elevernas bästa?
Sök då tjänsten som speciallärare!

Arbetsuppgifter
Som speciallärare hos oss kommer du att ha kontakt och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, externa samarbetspartners samt ingå i skolområdets elevhälsoteam. I linje med din speciallärarutbildning skall du kunna delta i hela processen kring att stödja elever i behov av extra anpassningar, särskilt stöd och kunna tänka kring, föreslå och medverka i genomförandet av åtgärder på organisations-, grupp- och individnivå. I ditt uppdrag ingår undervisning av elever i grupper eller enskilt. Du kommer få vara med och vidareutveckla den specialpedagogiska verksamheten tillsammans med en annan speciallärare och specialpedagogen på skolområdet i syfte att öka måluppfyllelse och kvalitet.

Kompetenskrav
Du är legitimerad lärare som har speciallärarexamen med inriktning mot matematikutveckling alternativt språk-, läs- och skrivutveckling. Du har förmåga att kritiskt och självständigt ta initiativ till, analysera och medverka i förebyggande arbete och bidra till att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer. Utredningskompetens vad det gäller läs- och skrivsvårigheter och eller matematiksvårigheter är meriterande liksom tidigare erfarenhet av undervisning i grundskolans åk F-6.

Som person är du ansvarsfull, social och flexibel. Du är vidare intresserad av att vara med och utveckla den pedagogiska verksamheten med fokus på undervisning och elevernas lärande. Du har också en god pedagogisk förmåga och lätt för att samarbeta. Du ska ha god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar för detta. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver också att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.
Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
eller arbetsplatsombud för Lärarförbundet, Marie Sundberg: tel 0736-383350
samt arbetsplatsombud för Lärarnas riksförbund(LR), Carina Lundberg: tel 0709-227361

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.