search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasiechef

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-04-29
Referensnr18-61-0028
Publicerad2018-04-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-04-29
Referensnr
18-61-0028
Publicerad
2018-04-10

Välkommen till oss på Bäckadalsgymnasiet!
Bäckadalsgymnasiet är kommunens utpräglade yrkesgymnasium och har idag cirka 1000 elever. Skolan har 8 nationella program (BA, EE, FT, RL, IN, HV, HV, TE) och är den av kommunens gymnasieskolor med störst andel elever inom Introduktionsprogrammen (IMSPR, IMIND, IMYRK, IMPRO). Hos oss finns också Särskild utbildning för vuxna, som omfattar ca 100 elever på årsbasis. Programmen är fördelade på fem rektorsområden med ca 30-40 medarbetare i varje område. Inför läsåret 18/19 satsar skolan stort på lärlingsutbildning genom Lärlingsakademien Jönköping. Genom vårt breda utbud av yrkesutbildningar har Bäckadalsgymnasiet ett stort kontaktnät med branscher och företag. Bäckadalsgymnasiet ligger centralt placerad i Jönköping med en del av sin verksamhet, Fordon och transportprogrammet, placerat strax väster om stadskärnan.

Vår värdegrund består av 5 värdeord som präglar vår skola; elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete.
Läs mer om oss på: http://www.backadal.se/om-skolan

Ditt uppdrag:
Som gymnasiechef på Bäckadalsgymnasiet har du ett övergripande helhetsansvar för skolan. Du arbetar för stabilitet med långsiktighet och ett målinriktat fokus där skolans värdegrund genomsyrar både medarbetar- och elevperspektivet. Du leder skolans ledningsgrupp bestående av rektorer, administrationschef, utbildningsledare och kökschef. I ditt arbete skapar du goda förutsättningar för rektorerna och säkerställer att de uppfyller sitt uppdrag i alla dess delar.

Ditt uppdrag innebär till stor del övergripande utvecklingsarbete för Bäckadalsgymnasiet. Det driver du i samverkan med övriga gymnasieskolor i kommunen samt Chef utbildning och arbetsmarknad för att både tydliggöra den egna skolans profil och inriktning men också för att bidra i ett koncerntänk för Jönköpings kommuns gymnasieskolor. Rollen som gymnasiechef betyder att du också arbetar utifrån ett förvaltningsövergripande perspektiv. Det innebär att du bidrar med bra beslutsunderlag till politik och förvaltning samt genomför de beslut och direktiv som fattas. Du är direkt underställd chefen för Utbildning och arbetsmarknad.

Vad erbjuder vi?
Ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor, medarbetare och elever. Ett stort eget ansvar i ditt arbete där du till din hjälp har stödfunktioner på skolan som bl.a. HR, ekonomi och administration. Du ingår också i en chefsgrupp med övriga gymnasiechefer vilken leds av Chef utbildning och arbetsmarknad. Som ny chef får du både en kommungemensam och verksamhetsspecifik introduktion.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken. Länk: Jobba i Jönköpings kommun

Vem är du?
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet som chef. Kunskaper om gymnasieskolans verksamhet, program och aktuella författningar och styrdokument är meriterande. Du har både gedigen erfarenhet av och stort intresse för utvecklingsarbete.

Som ledare är du tydlig, engagerad, närvarande, inlyssnande och kan både utveckla och utmana dina medarbetare på ett förtroendeskapande sätt. Till den här rollen är det särskilt viktigt att du är strukturerad, uthållig, relationsskapande och har god kommunikationsförmåga.

Du har såklart ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar och brinner för deras framtid!

Upplysningar
Marie Protiwa, Chef Utbildning och Arbetsmarknad. 036-10 67 71
De fackliga organisationerna finner du här: Länk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.