search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stadsjurist

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsJuridiska avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-05-18
Referensnr18-04-0018
Publicerad2018-04-11
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Juridiska avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-05-18
Referensnr
18-04-0018
Publicerad
2018-04-11

Arbetsplatsbeskrivning
Juridiska avdelningen bistår kommunens förvaltningar och bolag samt förtroendevalda med juridisk service. Avdelningen består av sju stadsjurister, varav en avdelningschef och två biträdande jurister. Översyn och utvärdering av organisationen genomförs löpande i takt med krav och önskemål från förvaltningarna.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med rådgivning, utbildning, som biträde vid beredning av ärenden, processföring inför domstol och andra myndigheter, avtalsskrivning och granskning av avtal. I avdelningens ansvar ingår även att bevaka rättsutvecklingen. Genom att bistå vid verksamhetsutveckling inom kommunens verksamheter bidrar vi till att uppnå regelefterlevnad.

Alla stadsjurister måste vara beredda att arbeta inom ett brett juridiskt fält, men med viss specialisering och inriktning mot olika rättsområden. Arbetet är självständigt men kräver ett stort mått av samverkan både inom avdelningen och inom de olika verksamheterna i kommunen.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har juristexamen i första hand med inriktning mot civilrätt såsom avtalsrätt, entreprenad- och bolagsrätt, skadeståndsrätt och/eller upphandlingsjuridik. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och av att ha arbeta konsultativt. Erfarenhet av arbete på advokatbyrå eller som jurist inom kommun eller annan offentlig verksamhet är meriterande.

Det är viktigt att du är öppen för att arbeta inom andra rättsområden än civilrätt.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, har en god pedagogisk förmåga och har lätt för att samarbeta. Du är kommunikativ, lyssnar och anpassar dig efter situation. Du strukturerar planerar och prioriterar ditt arbete, är en god analytiker och tänker strategiskt övergripande. Du har lätt för att fatta beslut och agera utifrån tillgänglig information, du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar
Chefsjurist Lars-Åke Svensson, tfn 036-102854
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.