search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande rektor

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-08-10
Sista ansökningsdag2018-04-26
Referensnr18-60-0183
Publicerad2018-04-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-08-10
Sista ansökningsdag
2018-04-26
Referensnr
18-60-0183
Publicerad
2018-04-05

Från hösten 2018 expanderar Kålgårdsskolan med särskola, inriktning träningsskola och vi söker nu dig som vill vara med och utveckla våra verksamheter. Är du en öppen, nyfiken och driven person tror vi att du skulle trivas hos oss!

Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer.
Kålgårdens skolområde består av en skola med drygt 240 elever. Skolan har fyra fritidshem, samt döv- och hörselklasser och tal- och kommunikationsklasser. Vårt fokus på Kålgårdsskolan är att träning och ansträngning ger resultat och du är därmed en viktig kugge i skolans arbete för elevernas utveckling.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en biträdande rektor som kommer att komplettera oss i vårt befintliga ledningsteam som består av rektor och biträdande rektor. Dina arbetsuppgifter är att leda och utveckla arbetet på skolan tillsammans med övrig skolledning och en del av ditt ansvar kommer bland annat att vara särskolans verksamhet. Du arbetar också i skolans elevhälsoteam där kurator, skolsköterska, skolpsykolog, två specialpedagoger och skolledning ingår.

Kompetenskrav
Vi förväntar oss att du har en pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk insikt. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av att arbeta mot särskola och/eller särskilda verksamheter, gärna i rollen som skolledare eller motsvarande. Vi ser att du som skolledare är kommunikativ i tal och skrift, strukturerad och lösningsfokuserad. Empatisk förmåga och flexibilitet är också viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som bottenstjänst.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Biträdande Chef grundskola Sara Johansson, tfn 036-10 26 89
Rektor Louise Hultman, tfn 036-10 73 36
Biträdande rektor Lotta Lagö, tfn 036-10 26 18
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk.

Länk: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.