search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10
Sista ansökningsdag2018-04-25
Referensnr18-61-0034
Publicerad2018-04-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10
Sista ansökningsdag
2018-04-25
Referensnr
18-61-0034
Publicerad
2018-04-04

Bäckadalsgymnasiet:
Är ett studie- och yrkesförberedande gymnasium med ett stort antal gymnasieutbildningar (BA, EE, FT, RL, IN, HV, TE, Introduktionsprogrammen IMSPR, IMIND, IMYRK och IMPRO samt lärlingsutbildning och lärvux).

Vår helhetsidé består av fem värdeord som ska prägla vår skola. Värdeorden har tagits fram av all personal gemensamt och de beskriver vad vi vill ska karaktärisera Bäckadalsgymnasiet. Värdeorden är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. De vägleder oss i våra möten med alla elever. Alla beslut ska präglas av våra värdeord: elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Mer om våra värdeord: http://www.backadal.se/om-skolan/vision-och-vardegrund.html

Som speciallärare hos oss:
Kommer du att ha kontakt och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, externa samarbetspartners samt ingå i ett av skolans elevhälsoteam. Du kommer också tillhöra Bäckadalsgymnasiets organisationsövergripande verksamhet för stöd till elever i behov av särskilt stöd där ytterligare tre speciallärare arbetar. Tyngdpunkten i din arbetsvecka ligger mot konkret undervisning av elever i grupper eller enskilt. I linje med din speciallärarutbildning skall du kunna delta i hela processen kring att stödja elever i behov av särskilt stöd och kunna tänka kring, föreslå och medverka i genomförandet av åtgärder på organisations-, grupp- och individnivå. Arbetsuppgifterna omfattar såväl nationella program som gymnasiesärskolan.

Vem är du?
Speciallärarexamen med inriktning mot läsinlärning/svenska och/eller Ma/NO. Utredningskompetens vad det gäller läs- och skrivsvårigheter och eller matematiksvårigheter samt gymnasielärarexamen är mycket meriterande.

Erfarenhet av undervisning på gymnasiet är meriterande. Som person är du ansvarsfull, social och flexibel. Du är vidare intresserad av att vara med och utveckla den pedagogiska verksamheten med fokus på undervisning och elevernas lärande. Du har också en god pedagogisk förmåga och lätt för att samarbeta. Du ska ha god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar för detta. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varpå det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan.

Vill du veta mer?
Rektor: Johan Albertsson, tfn: 036-10 70 41, mail: johan.albertsson@jonkoping.se
Lärarförbundet: Alexandra Forseland, mail: alexandra.forseland@jonkoping.se
Lärarnas Riksförbund: Barbara Gustavsson, mail: barbara.gustavsson@jonkoping.se

Fackliga organisationer
http://www.jonkoping.se/fackligaubfOm oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.